Відбулося чергове засідання робочої групи з написання книги історії міста

Відбулося чергове засідання робочої групи з написання книги історії міста

17 січня під головуванням заступника міського голови Оксани Гвозденко відбулося засідання робочої групи з написання книги «Підприємства, установи, заклади міста Новограда-Волинського. Історія і сучасність» — п’ятої книги з серії «Історія міста», яка є продовженням проекту з написання історії Новоград-Волинщини.
Зокрема, у 2010, 2013, 2016 та 2018 роках вийшли друком чотири книги з цієї серії: «Новоград-Волинський. Історія міста», «Новоград-Волинський. Вулиці міста», «Новоград-Волинський. Персоналії» та «Звягельський календар».
Члени робочої групи обговорили зібрані матеріали від установ, підприємств та організацій міста, внесли свої пропозиції, зауваження та розглянули інші організаційні питання, що стосуються видавництва книги.
Книга міститиме 10 розділів, зокрема: підприємства й установи, що стали історією міста; державні установи; військові установи; заклади освіти; медичні установи; заклади культури; спортивні організації; підприємства; громадські організації.
Наразі зібрано друкованих матеріалів та фото приблизно на 400 сторінок. Книга готується до друку, матеріали передаються до видавництва. Отже, найближчим часом відбудеться презентація.
Це видання відкриє нову яскраву сторінку в історії рідного міста та сприятиме вихованню інтересу до духовної спадщини народу.
Аліна ПУГАЧ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради