Свято Водохреща в Новограді-Волинському

Свято Водохреща в Новограді-Волинському

За церковним календарем віряни 19 січня відзначають Хрещення Господнє, або ж Йордан, Водохреща, Богоявлення. Це — третє та завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу в православних та греко-католицьких християн.

19 січня, з самого ранку, у храмах міста відбулися богослужіння з водоосвяченням. О 12-ій годині на річці Случі, у районі рятувальної станції, освячення води провів настоятель Свято-Михайлівського собору, протоієрей Геннадій Пограничний.
Після освячення за традицією всі охочі могли зануритися в цілющу Хрещенську воду. Затим — частувалися смаколиками та гарячими напоями. Для учасників святкувань діяли польова кухня, виїзна торгівля, пункти обігріву, було проведено концертно-розважальну програму «Водохрещенські переливи».
Основні організатори святкувань — виконавчі органи Новоград-Волинської міської ради. Також висловлюємо подяку за участь в організації священнослужителям, Новоград-Волинському військовому гарнізону (командир — Іван Гараз), 12-му окремому полку оперативного забезпечення (командир — Анатолій Загурський), Новоград-Волинському осередку Всеукраїнського Братства ОУН-УПА ім.Генерала Романа Шухевича (голова громадської організації — Віктор Бусленко).
Нехай священна Йорданська вода зробить усіх нас здоровими та дужими, очистить душі від тривог і негараздів, захистить від лиха та наповнить життєдайною енергією.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради