Лікар за покликанням

На щастя, є медики, які обрали свій фах свідомо, серйозно, раз і на все життя. Спілкуючись із такими лікарями, отримуєш задоволення, зрозуміле заспокоєння, бо завжди відчуваєш, що саме ця людина — не випадкова в медичній галузі. Сумлінно, всім серцем і душею виконує клятву Гіппократа, бо чужий біль для такого лікаря не є чужим. Він завжди переймається проблемами здоров’я не лише своїх пацієнтів, а й рідних, друзів, студентів.
Саме так хочеться охарактеризувати нашого відомого земляка Віктора Матвійовича Горицького, якому нещодавно виповнилося 75 років. Він закінчив загальноосвітню школу №9, затим — Житомирське медичне училище. Певний час працював за фахом, служив у війську. Згодом вирішив отримати вищу освіту й успішно склав вступні іспити до Львівського медичного інституту. Причому, без будь-якої допомоги, адже виховувався в простій, багатодітній сім’ї звягельських залізничників. Навчання поєднував із активним заняттям громадською роботою та спортом. Обрав спеціалізацію стоматології, зокрема щелепно-лицьової хірургії. Саме в цьому напрямку працює все своє свідоме життя.
Серйозно почав займатися науковою роботою одразу після закінчення ВНЗ. Він є автором низки наукових праць в українських та зарубіжних спеціалізованих виданнях. Під керівництвом досвідчених старших колег успішно закінчив аспірантуру та захистив науковий ступінь кандидата медичних наук. Проте на досягнутому вирішив не зупинятися, майже десять років працював над докторською дисертацією і теж успішно її завершив.
Доктор медичних наук, доцент кафедри щелепно-лицьової хірургії Львівського медичного університету імені Данила Галицького — В.М.Горицький є також в.о. професора Ужгородського національного університету, обраний членом-кореспондентом Академії наук вищої школи. Свій великий і практичний науковий досвід щедро передає студентам, своїм молодшим колегам. До нього нерідко звертаються за допомогою земляки-новоград-волинці. І Віктор Матвійович ніколи не відмовляє. Причому, без будь-якої особистої вигоди. Він — справжній інтелігент, начитана і культурна людина, доступний у спілкуванні. Його добре знають, шанують і звягельські лікарі, яким він щедро передає свій досвід.
Як людина авторитетна обирався секретарем Львівського обкому профспілки медичних працівників. Професію лікаря обрали його дві сестри і брат.
Віктор Матвійович Горицький дуже любить наше місто, його людей, завжди низько вклоняється тій місцині, де пройшло дитинство. А ще — прекрасний сім’янин та батько. Саме такими людьми і славиться наш край.
Віктор САВИЦЬКИЙ, журналіст