ФК «Смолка» — володар першого кубка міста із футзалу!

ФК «Смолка» — володар першого кубка міста із футзалу!

26 січня фінальним поєдинком між командами «Смолка» і «EuroShoes» у спортивному залі ліцею №11 завершився перший кубок міста Новограда-Волинського із футзалу, започаткований створеною наприкінці минулого року міською асоціацією футболу.
Спортивний марафон, учасниками якого стали 14 команд і понад дві сотні гравців, тривав сім тижнів. У 42 матчах було зафіксовано 460 голів.
У вирішальному двобої зійшлися переможці відбірних груп — рівні за силою суперники, тож результат фіналу був непередбачуваний.
Із перших хвилин обидві команди показали, що рішуче налаштовані на перемогу. Подекуди це бажання виходило за межі футзальних правил і спортивних принципів. Середній вік гравців «Смолки» вищий, аніж у гравців «EuroShoes», що і проявлялося на майданчику в стриманості і прагматичному виконанні тренерських настанов. Молоді гравці «EuroShoes» були більш емоційними, що заважало їм реалізувати задумане.
Уже в дебюті матчу не витримали нерви в Ярослава Ващенка, який за неспортивну поведінку отримав вилучення. «Смолка» встигла скористатися двохвилинною більшістю, й Іван Тимофєєв на 8-й хв відкриває рахунок, а ще через дві хвилини — робить дубль. На 18-й хв Олександр Лавренюк скорочує відставання в рахунку, але на останніх секундах першого тайму Віталій Рябченко забиває команді «EuroShoes» третій м’яч.
У другому таймі напруга на майданчику зросла ще більше. Команди боролися на кожному клаптику до останнього. У команді «Смолка» за 10 хвилин до завершення матчу другу жовту і вилучення заробляє автор дублю Іван Тимофєєв, після чого «EuroShoes» скорочує відставання до мінімуму. Відзначився Антон Шевченко. Далі пішла гра нервів, адже обидві команди заробили по 5 фолів, і наступні порушення правил каралися 10-метровим штрафним ударом.
«Смолка» своїм шансом забити з пенальті скористатись не змогла, удар парирував воротар «EuroShoes». Команда «EuroShoes» за хвилину до фінального свистка міняє голкіпера на 5-го польового гравця й заробляє фол і право пробити пенальті. Команда довірила цей останній і вирішальний удар Миколі Березіну, який пробив дуже сильно, але не влучно. «Смолка» зуміла втримати переможний рахунок і стала володарем трофею першого розіграшу відкритого Кубка міста з футзалу!
На церемонії нагородження були присутні голова ГО «Новоград-Волинська міська асоціація футболу» Олександр Лавренюк, депутат обласної ради Степан Нусбаум, начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту міської ради Ярослав Циба та директор центру «Спорт для всіх» Лідія Тимофєєва. Вони нагородили команду «Смолка» медалями і кубком. Пам’ятну статуетку і звання кращого бомбардира турніру із 24 голами отримав гравець «Смолки» — Артем Гороницький.
Наступний розіграш відкритого кубка міста розпочнеться восени, тому організації та підприємства можуть уже зараз починати думати про формування команд і підготовку до наступного футзального і футбольного сезону під егідою «Новоград-Волинської міської асоціації футболу».
26 січня також відбулися три стартові матчі відкритого чемпіонату міста з футзалу у вищій лізі: «Рись» (Новоград) — «Фортуна» (Слобода Романівська) — 7:3; «Нива» (Майстрів) — «Ветерани» (Новоград) — 3:5; «Звягель» (ДЮКФП) — «Фани Звягеля» (Новоград) — 5:1.
Нагадуємо, що відкритий чемпіонат міста відбувається за регламентом Аматорської футзальної ліги України (АФЛУ) і є відбірним до фінальної частини чемпіонату області, на якому Новоград представлятимуть три кращих команди. На обласному чемпіонаті наші команди змагатимуться з кращими колективами Житомира і Бердичева.
* * *

У суботу, 25 січня, у спортзалі Новоград-Волинського промислово-економічного технікуму відбулися матчі восьмого ігрового дня чемпіонату району й міста із футзалу «Різдвяні дзвони 2019-2020». Цього разу грали команди Прем’єр-ліги, першої ліги та групи В другої ліги.
Прем’єр ліга: «Смолка Новогран» — «Маяк (Жолобне) — 6:5; «Ураган» (Жадківка) — «Ветеран» (Новоград) — 11:3.
Перша ліга (група А, 5-ий тур): «Спарта» (Гульськ) — «Гарант Алекс» (Новоград) — 2:6; «Мотор» (Медколедж) — «Спорт-Лідер» (Повчине) — 5:4; «Енергія РЕМ» — «Полісся-2» (Сусли) — 2:4.
Перша ліга (група В, 5-ий тур): «Легіон» (НВПЕТ) — «Юність» (Гірки) — 5:5.
Друга ліга (група А, 6-ий тур): «Янг Бойз» (Новоград) — «Золотий нектар» (Великий Молодьків) — 4:9; «Верба» (Вербівка) — «Смолка-2» (Новоград) — 8:8; «Калина» (Калинівка) — «Рух (Стриєва) — 6:4.
Друга ліга (група В, 6-ий тур): «Сокіл» (Орепи) — «Граніт» (Токарів) — 2:9; «Легіон-2» (НВПЕТ) — «Верес» (Колодянка) — 3:5; «Явір» (Яворівка) — «Полісся» (Городниця) — 8:7.
У Прем’єр-лізі лідирує «Смолка Новогран» — 10 очок після 4 ігор. На другому місці — «Авангард» (Горбаша), у якого 7 очок. «Металіст» (Чижівка), «Ураган» (Жадківка) і «Маяк» (Жолобне) мають по 6 очок.
Групу А першої ліги очолює «Полісся-2» — 13 очок. Далі — «Спорт-Лідер» (10 очок) і «Мотор» (9 очок).
На вершині групи В першої ліги — «Скала» (Наталівка) із 12-ма очками. Далі — «Динамо» (НВЕГК) — 10 очок; «Олімпік» (Піщів) — 9 очок.
У групі А другої ліги лідирує «Калина» (Калинівка) — 14 очок у 6 матчах. «Золотий нектар» із Молодькова має 9 очок, але провів на одну гру менше.
У групі В стовідсотковий результат (15 очок) демонструє «Верес» (Колодянка). За ним — «Явір» (Яворівка) із 12-ма очками в 5 іграх.
За матеріалами федерацій підготував Олег БРЮХАНОВ