Кохати й розуміти: секрети міцного шлюбу

Кохати й розуміти: секрети міцного шлюбу

У Новограді-Волинському живуть чудові сімейні пари зі стажем, які, попри все, що трапляється в їх житті, зберігають любов, повагу і відданість одне одному. Напередодні Дня всіх закоханих ці історії зацікавлюють по-особливому, адже дивитися на закохані обличчя щонайменше приємно, крім того, ці сім’ї заслуговують на повагу. Адже такий час навколо, коли меншає прикладів міцних і гармонійних сімейних пар, а вони своїм прикладом засвідчують: сімейні цінності вартують багато! На прохання «Звягеля» новоград-волинці поділилися секретами гармонії в шлюбі, давши відповідь на наші запитання: 1. Скільки років вашій сім’ї, і як ви познайомилися? 2. Як вам вдається зберігати гармонійні стосунки в шлюбі? 3. Що б ви хотіли сказати своїй другій половині?
Нагадуємо, що з нагоди Дня святого Валентина у «Звягелі» працює традиційна та улюблена багатьма читачами «Пошта закоханих». Тож свої «валентинки» вже зараз надсилайте на адресу: klim_nv@ukr.net. Освідчення приймаємо до 12 лютого. Поспішайте!

АЛЬОНА ЮХИМЧУК:
1. Нашій родині виповнилося 11 років. Познайомилися ми з майбутнім чоловіком у парку, завдяки спільній знайомій.
2. У стосунках важливі щирість,кохання, взаємна підтримка. Наша родина — дружна, ми любимо одне одного «підколювати», розсмішити. А сміх — запорука щастя. Найголовніше, на мою думку, — це щирість. У будь-якій ситуації ми говоримо одне одному все, що нас хвилює чи не влаштовує. Багато спілкуємося. Завжди разом подорожуємо з дітьми. Такі моменти дуже зближують! Особливо ціную у своєму чоловікові те, що він мене сприймає такою, яка я є. І я також сприймаю його таким, яким він є. Не перероблюємо одне одного, бо вдячні Богу за те, що ми разом.
3. Бажаю своїй половинці здоров’я: «Йди до мети, я в тебе вірю! Ти — найщиріший і найдобріший!».
ТЕТЯНА КАРМАЗІНА:
1. Ми разом із чоловіком уже 28 років.
2. Поважаємо думку одне одного, не намагаємося змінити партнера, надаємо свободу вибору та дій.
3. «Сашо, твоє позитивне сприйняття життя, природна мудрість і почуття гумору мене продовжують заворожувати!».

НАДІЯ НЕЧИПОРУК:
1. Познайомилися 20 років тому, працювали разом. Потім кожен пішов своєю дорогою і багато років не бачилися. А сьогодні нашій сім’ї вже восьмий рік. Чоловік жартує, що «придивлявся до мене давно, але я була неповнолітня». У повсякденному житті називаємо одне одного по імені й по батькові, бо, як каже чоловік (а це була його ідея), — «повага починається з родини». До речі, рідні та друзі звикли і так само звертаються до нас!
2. Гармонійні стосунки будуються за принципом «вакууму»: якщо один робить крок назад, то другий обов’язково зробить крок назустріч. Чесно, я дуже імпульсивна, а він — виважений і терплячий, тож ми є протилежності, які притягуються. Він для мене — друг і порадник, і якщо піду в розвідку, то тільки з ним.
3. Усе, що хочемо сказати одне одному, ми завжди говоримо в очі. Особливо, коли йдеться про почуття. Жодних табу. Дякую долі, що він у мене є! Думаю, мій чоловік сказав би так само, бо не раз від нього це чула.
АЛЛА ВОЛОДІНА:
1. У нашому сімейному активі — 13 років подружнього життя. Познайомилися в Києві, де працювали в одній компанії.
2. Як і в кожній сім’ї, не все було гладко. Але з часом навчилися чути одне одного. У кожного з нас є власний простір та повага до інтересів, думок. Важливу роль у наших стосунках відіграє довіра. Ніколи не перевіряю чоловіка, його речі, телефон тощо. Так само робить він. Промовистим результатом сімейних стосунків є четверо наших чудових дітей.
3. Важко відповісти на останнє питання, бо все кажу чоловіку особисто й напряму. Ну, такі вже ми, Овни.
ОКСАНА ЛИПСЬКА:
1. Нашій сім’ї — 10 років. А Love story наша почалася ще зі школи, коли познайомили нас спортивні змагання.
2. Гармонія в стосунках — це постійна робота кожного з партнерів. Насамперед робота над собою. Ми багато говоримо про важливе, а ще багато сміємося.
3. «Олежику, я люблю тебе і дякую, що ти є в моєму житті!».

ТЕТЯНА КОЗАКЕВИЧ:
1. 11 квітня нашій сім’ї виповниться 21 рік. Познайомила нас чоловікова сестра, яка в той час знімала будинок по сусідству. Мій чоловік був занадто сором’язливий та й я не дуже смілива, і на той час я вже мала сина, якому було 4 роки. Не дуже хотіла неодруженому чоловіку нав’язувати свою дитину, але все сталося, як сталося. Він виявився гарним батьком і прекрасним чоловіком! Я безмежно вдячна за його гарне ставлення до мене і мого сина!
2. Ми не живемо ідеально, але навчилися бути терпимими одне до одного! Він може забути про мій день народження, проте мене це не ображає, і я можу про це нагадати. Кохання, повага і терпеливість— основа кожної сім’ї!
3. Щоб я хотіла сказати? Навіть не знаю. Ми багато говоримо... «Просто будь, мій КОХАНИЙ!».
ІРИНА СОЛОХ:
1. Нашій сім’ї минуло 24 роки. Ми познайомилися в Суслах, коли під час новорічних канікул з компанією пішли на дискотеку. А мій Володимир тим часом на вихідні отримав відпустку з армії. На «Смолці» не було тоді ніяких розваг, тому всі ходили в Сусли на танці.
2. Зберігати стосунки допомагає постійний взаємний розвиток. Ми обоє вдосконалюємося, цікавимося новим у різних сферах. Це допомагає не зупинятися на одному місці і разом вирішувати будь-які ситуації. Вважаю, головне, щоб жінка розвивалася і мала бажання допомагати розвиватися чоловіку.
3. «Я люблю тебе!».
ЛІДІЯ ХОМЕНКО:
1. Познайомилися на сільській дискотеці в клубі, протягом 6-7 років були друзями. Борис завжди мені симпатизував: галантний кавалер, веселий, толерантний. А цього року нашій сім’ї виповнюється 20 років! Чоловік говорить, що в нього була своя стратегія: зачекав, поки я закінчила інститут, розсіялися кавалери, і в нього було більше шансів. Без поваги немає кохання, без кохання немає поваги. Хочете зробити щасливою іншу людину? Вчиняйте по відношенню до неї так, як би ви хотіли, щоб ставилися до вас. Розділяйте погляди, хобі, вподобання. Наприклад, у мого чоловіка хобі — полювання, тож я стримано ставлюся до цого, поважаю його вибір. А от у риболовлі можу ще й із ним позмагатися! Моє хобі — подорожі, тож і він завжди підтримує мене як морально, так і фінансово. Часто подорожуємо разом. Не варто витрачати час на сварки та образи. Обіймайте свою половинку, цілуйте, говоріть про свої почуття, цінуйте те, що роблять для вас.
3. Чоловіку я вдячна за роки, прожиті разом, за двох чудових синів. За щоденну підтримку, любов, турботу. Вдячна за те, що поруч із ним я можу відчувати себе жінкою, дружиною.
НАТАЛІЯ КУПЦОВА:
1. Нашій сім’ї — 21 рік, а познайомилися ми досить юними: мені тоді було лише 14 років, а Віталику — 16. Ми з подругою вирішили сходити на перегляд кінофільму, на який вона з якоїсь причини не прийшла… Замість подруги фільм я переглядала разом зі своїм майбутнім чоловіком! Мабуть, таке знайомство було Богом задумано.
2. На мою думку, основа гармонійних стосунків — кохання і бажання бути поряд із коханою людиною.
Ми ідеально підходимо одне одному. Я люблю подорожувати, а мій чоловік — професійний водій. Я знаю, куди я хочу потрапити, а він знає, як туди потрапити! У бізнесі так само: Віталій — генератор ідей, а я люблю все прораховувати. Разом ми пропрацьовуємо всі ідеї і приймаємо спільне рішення, яке дає бажаний результат. Нам цікаво разом, бо ми дивимося в одному напрямку.
3. «Дякую Богу за тебе в моєму житті! Ціную і кохаю!».
ІЛОНА СУЧКОВА:
1. Нашій сім’ї — 12 років, а знайомі ми з дитинства — жили по сусідству.
2. Ми намагаємося не конфліктувати і розуміти один одного, підтримувати в різних життєвих ситуаціях. Для гармонійних стосунків важливо робити все разом: дружно, згуртовано, усією родиною. Ми долучаємо до цього наших любих красунь донечок. Їх у нас три!
3. Хочу, щоб ми й надалі кохали одне одного, як усі ці роки!

ОКСАНА КОЛЕСНИК:
1. Нам — 19 років, як ми зустрілися 14 лютого. Кожного року святкуємо цю дату. Познайомилися по стаціонарному телефону. Майбутній коханий тоді зателефонував, як кажуть, «по приколу», і наші розмови тривали з 18-ї до 6 ранку! Вважаємо, що 14 лютого — наша дата, а не штамп у паспорті про шлюб.
2. Гармонію дуже тяжко зберігати, але намагаємося одне одного підтримувати і надихати. Як у всіх, бувають періоди, коли хочеться «розірвати» одне одного, але кохання і повага виявляються значно сильнішими.
3. «Коханий, дякую тобі, що ти в мене є і за нашу міцну, дружню родину!».
(Закінчення в наступному номері)
Юлія КЛИМЧУК