Звіт депутата міської ради Стадника О.М. про роботу на виборчому окрузі за 2019 рік

Звіт депутата міської ради Стадника О.М. про роботу на виборчому окрузі за 2019 рік

Стадник Олександр Миколайович, позапартійний, виборчий округ №18 (вул.Волі, Лермонтова, Надслучанська, вул.Соборності: 15-19, 21, 23-25, 27-29, 31, 34-72, пров.Надслучанський, пров.Санаторний, пров.Шкільний, пров.Медовий).
Громада виборчого округу №18, де я народився, виріс та проживаю, довірила мені представляти їх інтереси в міській раді. На окрузі знаходяться суспільно-важливі об’єкти, зокрема Літературно-меморіальний музей Лесі Українки, Школа мистецтв, ЗОШ №3, ДНЗ №4 та №14.
За 4 роки каденції нам разом із представниками громади та за сприяння виконавчих органів міської ради вдалося реалізувати низку важливих задля розвитку виборчого округу проектів. Зокрема, за звітний період (2019 рік) за кошти, які були виділені на потреби виборчого округу, було здійснено такі роботи (див. табл.).
Хочу наголосити, що жодне рішення не приймалося мною одноосібно, а під час зустрічей за участі керівників закладів та установ, які знаходяться на окрузі, керівників ОСББ.
У 2019 році, завдяки сприянню управління освіти і науки міської ради, проведено поточний ремонт у ДНЗ №4. Хочу подякувати заступнику міського голови Оксані Гвозденко та начальнику управління освіти і науки міської ради Тетяні Ващук, які щотижнево проводили зустрічі з виконавцем відповідних робіт та інженером із технічного нагляду, де ставилися чіткі завдання та контролювали хід проведення ремонту. А також висловлюю подяку за плідну працю колективу та завідувачці садочка Лідії Башинській.
Однак, я вважаю, що контроль за роботами з поточного та капітального будівництва мають здійснювати відповідні фахівці, а не начальники управлінь, керівники закладів та установ. Тож має бути створено окреме управління капітального будівництва міської ради.
У 2020 році кошти, які планується виділити на потреби виборчих округів, також будемо розподіляти спільно за участі керівників закладів та установ, керівників ОСББ, жителів округу.
Робота у 2020 році на окрузі насамперед буде пов’язана з підготовкою до відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки. Насамперед це проведення ремонту доріг та тротуарів, реконструкція Літературно-меморіального музею Лесі Українки, благоустрій території колишнього консервного заводу.
Хоча музей знаходиться в обласному підпорядкуванні, однак вважаю, що маємо віднайти механізм, щоб також передбачати виділення коштів на його утримання та розвиток із бюджету міської ОТГ. Адже наразі його стан в основному підтримується завдяки колективу музею на чолі із завідувачкою Вірою Римською, залученню небайдужих громадян та сприянню підприємців.





















































Використано
(сума, грн) Напрямки використання коштів
30000 Капітальний ремонт електромережі місць загального користування по вул.Волі, 5, вул.Волі, 9 (ОСББ «ЖБК-1», ОСББ «Світанок»).
30000 Капітальний ремонт даху будинку по вул.Соборності, 68 (ОСББ «Золота Рибка+»).
25500 Встановлення вуличного освітлення по вул.Лермонтова, вул.Волі.
5000 Матеріальна допомога на лікування.
32500 Заміна каналізаційних та водопровідних мереж у ДНЗ №14.
15500 Придбання та заміна сантехнічного обладнання в ЗОШ №3.
19500 Поточний ремонт мережі водовідведення в ЗОШ №3.
20000 Поточний ремонт у ДНЗ №4.
10000 Придбання бойлерів для амбулаторій загальної практики — сімейної медицини №6, №7.
12000 Придбання столів для Школи мистецтв.
Використано всього: 200000 грн.

Ще одне питання, яке потребує вирішення, — впорядкування території колишньої в’язниці на вул. Волі, яка хоча й належить Фонду державного майна, однак знаходиться на території міста та, руйнуючись, перетворюється на смітник.
Також у планах провести капітальний ремонт спортивної зали ЗОШ №3, ремонт пішохідних доріжок, які ведуть до ДНЗ №4 на вул.Надслучанській, та облаштувати спортивні майданчики на окрузі: для створення скейт-парку та спортивного поля зі штучним покриттям.
Окремо хочу відзначити співпрацю з департаментом праці та соціального захисту населення міської ради. Особливо — директора Лілію Хрущ щодо виконання нею своїх службових обов’язків. Зважаючи на її професіоналізм, ми завжди знаходимо спільну мову у вирішенні нагальних питань. Вважаю, що з такого керівника маємо брати приклад у прийнятті управлінських рішень.
Хочу підкреслити, у 2019 році за сприяння управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради та активної позиції жителів проведено вуличне освітлення на вул. Волі та вул.Лермонтова. Підготовчі роботи та безпосереднє встановлення освітлення тривали 6 місяців. Основною проблемою, яка стала сповільнювальним фактором, стали арештовані рахунки КП «Шляхрембуд» міської ради. Однак, завдяки клопіткій роботі начальника управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради Олександра Богданчука, нам вдалося успішно виконати поставлене завдання.
Загалом у мене як депутата не виникає в роботі з виконавчою гілкою влади питань, які неможливо вирішити. Звичайно, є певні проблемні питання, але вони мають об’єктивні пояснення. Обіцянки керівників структурних підрозділів міської ради мають бути підтверджені реальними справами та вчасно виконуватися. Зокрема, що стосується виконання робіт управлінням житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради, комунальними підприємствами галузі. Однак, зрозуміло, що це — одна з основних галузей життєзабезпечення міста, і, маючи великі об’єми робіт, часто не вистачає людських ресурсів. Є й інші фактори.
У 2015 році громада міста зробила свій вибір, і свою роботу почала команда депутатів на чолі з Весельським Віктором Леонідовичем. Ми працювали над реалізацією виборчих обіцянок, і, як у кожній справі, є свої здобутки та недопрацювання, за які ми несемо відповідальність. Саме такі звіти перед виборцями дають можливість правильно розставити пріоритети і працювати далі.
Вважаю, що в окрузі та й загалом у місті за останні 4 роки зроблено багато корисних справ, і в подальшому спільно всією громадою будемо злагоджено працювати над покращенням життя новоград-волинців та реалізовувати успішні проекти.