ЗВІТ депутатів фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Новоград-Волинській міській раді за 2019 рік

ЗВІТ депутатів фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Новоград-Волинській міській раді за 2019 рік

Фракція «Самопомочі» в НВМР має деякі унікальні особливості:

  1. Жоден депутат жодного разу не претендував на виділення землі.

  2. «Самопоміч» сьогодні не має представників у виконавчих органах влади.

  3. «Самопоміч» — абсолютно незалежна.

  4. «Самопоміч» діє в інтересах людей, насаперед своїх виборців.

  5. Депутати завжди мають принципову позицію.

  6. Ми завжди діємо відкрито і враховуємо думку людей.

  7. Ми завжди вивчаємо проекти рішень і розробляємо свої проекти рішень НВМР.



НАША МЕТА
Новоград-Волинський — це комфортне та безпечне місто з розвиненою інфраструктурою та сприятливим інвестиційним кліматом. Місто, побудоване на принципах рівноправних умов, верховенства громадського суспільства, контролю за діяльністю влади.
Новоград-Волинський — це місто, у якому хочеться жити і в якому комфортно будувати бізнес підприємцю. Місто з різноманітним культурним дозвіллям, привабливе для туристів. Місто з високими соціальними нормами.
Головне — молодь залишається в місті!
Потрібні: кваліфіковані робочі місця, гідний рівень оплати праці, освіта, дозвілля, доступне житло. Для досягнення цього необхідне економічне зростання в регіоні, тобто залучення інвестицій. У свою чергу, нам потрібно створити інвестиційну привабливість міста.
Але сьогодні місту потрібне #перезавантаження.
ЗРОБЛЕНО
Депутати «Самопомочі» більше всіх направили звернень, листів до міського голови, заступників міського голови, начальників управлінь, керівників КП. Природньо, вони брали участь у роботі постійних комісій, погоджувальної ради, пленарних засіданнях сесій, нарадах, тимчасових контрольних комісіях (щодо коштів фонду культури, стану КП «Шлях-
рембуд», проблем із водопостачанням у грудні). Опрацьовували звернення громадян.
ГОЛОВНІ СПРАВИ РОКУ
Підготовлено і прийнято НВМР декілька проектів рішень. «Самопоміч» практично на кожну сесію виносить проекти рішень.
Спільно з іншими депутатами мікрорайону «Болгарбуд» організували реконструкцію пішохідної зони на вулиці Леваневського. Вона стала родзинкою мікрорайону, місцем зустрічей і прогулянок. Прикладом, як має виглядати місто.
Для фракції «Об’єднання «Самопоміч» у НВМР була принциповою покупка авторефкератометра для корекції зору дітей у ТМО. Зараз пристрій уже працює в поліклініці.
Завдяки принциповій позиції фракції, люди були інформовані про плани фінансування будівництва Прозорого офісу, реконструкції МЦ, центрального парку. Стосовно об’єктів були проведені прес-конференції. У ході обговорення внесені корективи.
У дискусії про стан полігону ТПВ ми ініціювали рішення придбати новий компактор у лізинг, за що і було проголосовано депутатами.
Три рази ми внесли пропозицію про обов’язкове страхування комунального майна. «Доручити міському голові організувати підготовку нормативного документа (проекту рішення міської ради) щодо страхування майна територіальної громади з відповідними розрахунками та внести його на розгляд чергової сесії міської ради».
«Самопоміч» була співорганізатором акції протесту #SAVEФОП, під час якої ми закликали народних депутатів підписати законопроект про скасування законів 128-ІХ, 129-ІХ. Учасники заходу відвідали ВРУ і Кабмін. Єдиний податок від ФОП складає значну частину місцевих бюджетів. А погіршення умов ведення малого бізнесу може призвести тільки до його скорочення і, відповідно, до втрат бюджетів. Новоград-Волинська МР прийняла звернення до ВРУ з вимогою скасувати закони №128-IX, 129-IX, які спрямовані на ліквідацію спрощеної системи ведення обліку та звітності для малого бізнесу.
Сергій Хапчук ініціював електронну петицію до Президента про посилення покарання за керування ТЗ у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння. Порушувати правила має стати непопулярним.
Скоро в нашому місті з’являться: Спортивно-гімнастичний майданчик біля школи №6; Шахове королівство в центральному парку; Скейт-парк; Інклюзивний дитячий майданчик «Відпочиваємо разом» по вулиці Шевченка, 25; І оновлений майданчик для збору ТПВ по вул.Леваневського, 18. У голосуванні за Бюджет участі-2019 узяли участь 1360 осіб, або на 160 більше, ніж у минулому році. «Самопоміч» — ініціатор проекту.
Новоград-Волинська МР прийняла звернення до Президента і ВРУ щодо неприпустимості імплементації, так званої, «формули Штайнмаєра» та закріплення на законодавчому рівні особливого статусу окупованих територій Донецької та Луганської областей.
14.10 під керівництвом Олександра Кармазіна в Парку пам’яті нескорених був урочисто піднятий державний прапор!
01.10 активісти нашої ГО спробували створити атмосферу невеличкого душевного свята для 22 стареньких, які живуть у Будинку для літніх людей у с.Лебедівці Новоград-Волинського району.
12 червня успішно пройшла відкрита панельна дискусія, де були обговорені пріоритети розвитку міста. У тому числі був проведений SWOT-аналіз, який широко застосовується в процесі стратегічного планування. Громада міста має визначитися із власними пріоритетами і розуміти, як виглядатиме місто через 10, 20 років. Щоб йти, ефективно і цілеспрямовано, треба точно знати: куди ми разом йдемо.
Оновлений дитячий майданчик у парку біля Будинку офіцерів радує діток і їх батьків.
У місті повинен бути привабливий інвестиційний клімат. Звичайно, ставки податків — важлива складова інвестиційного клімату. Тому ми докладаємо максимальних зусиль для утримання податків на мінімально можливому рівні. Cтавки місцевих податків у 2020 р. не тільки залишилися на колишньому рівні, але для одного виду зборів були навіть знижені в 5 разів! З ініціативи комісії з питань економічного розвитку були встановлені ставки збору в розмірі 0,5% для внутрішнього туризму, 1% — для в’їзного туризму.
На 242 гривні збільшена щомісячна пенсія одному з жителів Новограда-Волинського за програмою «Самопомочі» «Перерахунок пенсій». Більше 330 чоловік пройшли процедуру перевірки нарахованого розміру пенсії за допомогою наших волонтерів. Для 100 з них з’явилася можливість вибрати більш оптимальний період трудового стажу і тим самим змінити свою пенсію в більшу сторону.
Внесли на розгляд сесії Новоград-Волинської міської ради рішення про відміну рішення Новоград-Волинської міської ради від 28 лютого 2019 року про продаж 6 земельних ділянок по вулиці Богуна, 27 А-Д, біля річки Случі загальною площею 0,6 га. За допомогою електронної петиції рішення про продаж було відхилено. Справедливість перемогла. І буде перемагати завжди, коли людей об’єднає правильна ідея. І, звичайно, план.

Прибирання берега Случі й посадки яблуні разом із дітьми. І рішення НВМР про поступову відмову від використання поліетиленових пакетів у місті, яке було ініційовано «Самопоміччю», було одним із перших кроків до реалізації цих мрій. Прищеплювати культуру сортування сміття треба з дитинства, саме тому ми прийняли рішення подарувати одній із шкіл нашого міста спеціалізований бак для роздільного збирання сміття у квітні.
Підтримали ремонт реанімаційного відділення ТМО.
Спроби навести порядок на КП ВУВКГ не досягли успіху. Активісти ГО «Самопоміч» із 2014 року почали судитися, привертати увагу, добились аудиту. Висновки і рекомендації аудиту не впроваджені... Однак ми постійно інформуємо громадськість про стан Водоканалу.
Дуже важлива новина для малого та середнього бізнесу: ганебні вимоги щодо встановлення модемів на малі лічильники газу скасовані, завдяки наполегливості та небайдужості споживачів та активній публічній позиції, у тому числі — «Об’єднання «Самопоміч». Нові лічильники встановлювати не буде необхідності.
Протягом року. Ведення переговорів з потенційними інвесторами про будівництво промислових підприємств у Новограді-Волинському.
Багато наших справ, до речі, приклад для всіх інших — тих, хто страждає від несправедливості сьогодні.
Нам усім слід об’єднуватися і захищати свої права.
Нас почують лише тоді, коли наші спільні справедливі вимоги будуть лунати чітко й голосно!