Краєзнавчий музей — скарбниця історико-культурної спадщини краю

Краєзнавчий музей — скарбниця історико-культурної спадщини краю

22 січня міський голова Віктор Весельський, секретар міської ради Олена Пономаренко, заступник міського голови Оксана Гвозденко, начальник відділу культури і туризму міської ради Лариса Заєць та її заступник Леся Адамович завітали до Краєзнавчого музею. Директор музею Олена Жовтюк проінформувала присутніх про виконану роботу та ремонтні роботи, які ще необхідно здійснити.
Незважаючи на те, що нове приміщення Краєзнавчого музею ще переоблаштовується, музейний заклад активно приймає відвідувачів. Наразі у виставковій залі функціонує ретрофотозона, також презентуються виставка «Птахи Новограда» (автор — Іван Лавренчук) та виставка «Шляхами скіфів», проводяться екскурсії на платній основі. Крім того, після облаштування окремого залу тут буде розміщено Музей льону, який до цього знаходився в Музеї родини Косачів.
На капітальний ремонт нового приміщення Краєзнавчого музею у 2019 році з бюджету міської ОТГ профінансовано 403 тис. грн. Під час засідання 38-ї сесії міської ради, 20 грудня 2019 року, для продовження ремонтних робіт було виділено ще 200 тис. грн.
Також задля можливості забезпечення належного функціонування Краєзнавчого музею, окрім однієї посади директора закладу, рішенням міської ради від 16.05.2019 р. №716, у штатний розпис додатково введено три посади.
Музей знаходиться за адресою: вул.Соборності, 24.
Графік роботи: вівторок-п’ятниця — з 8:00 до 17:15, субота — з 8:00 до 16:00, вихідні — неділя, понеділок. Тел.: 063-620-83-89.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради