На громадських слуханнях не підтримали поділ земельної ділянки на міському стадіоні «Авангард»

На громадських слуханнях не підтримали поділ земельної ділянки на міському стадіоні «Авангард»

24 січня у великій залі Будинку рад відбулися громадські слухання щодо поділу земельної ділянки на міському стадіоні «Авангард».
Нагадаємо, що 28 листопада 2019 року на засіданні постійної комісії міської ради з питань містобудування, архітектури та земельних відносин було розглянуто звернення від ТОВ «Фаворит 2010» (м.Київ) щодо оренди земельної ділянки на вул.Мамайчука (стадіон «Авангард») орієнтовною площею 1 тис. кв. м терміном на 10 років для комерційного використання (кіоски) з обтяженнями (благоустрій території).
Відповідний лист із вищезазначеною пропозицією від ТОВ «Фаворит 2010» 29 листопада 2019 року надійшов на адресу міської ради.
20 грудня 2019 року, під час засідання 38-ї сесії міської ради, перший заступник міського голови Сергій Колотов виступив із пропозицією надати протокольне доручення управлінню у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради щодо вивчення цього питання.
Відтак, сесією було доручено опрацювати питання щодо поділу земельної ділянки на стадіоні «Авангард» з метою реалізації проекту, провести громадські слухання за участю всіх спортивних організацій та мешканців міста, надати пропозиції на розгляд постійної комісії з питань містобудування, архітектури та земельних відносин.
24 січня 2020 року на громадських слуханнях із зазначеного питання, модератором яких виступив перший заступник міського голови Сергій Колотов, були присутні представники громади міста, міський голова Віктор Весельський, секретар міської ради Олена Пономаренко, заступник міського голови Оксана Гвозденко, заступник міського голови — начальник фінансового управління міської ради Ірина Ящук, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Дмитро Ружицький, начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради Ярослав Циба й усі працівники управління, депутати, члени виконавчого комітету міської ради, представники місцевих засобів масової інформації.
На початку обговорення начальник управління містобудування, архітектури та земельних відносин міської ради — головний архітектор міста Дмитро Гудзь представив громадськості запропонований інвестором — ТОВ «Фаворит 2010» (м.Київ) — проект щодо оренди земельної ділянки на вул.Мамайчука (стадіон «Авангард») для комерційного використання з обтяженнями.
Затим відбулося активне громадське обговорення. У виступах звучали аргументи як проти цієї пропозиції, так і були висловлювання в її підтримку. Зокрема, у присутніх була можливість поставити запитання та почути на них відповіді і від представників ТОВ «Фаворит 2010».
Зокрема, свої думки висловили депутати міської ради: Олег Ващенко, Олег Журбенко, Андрій Рассадін, Олександр Стадник, Сергій Хапчук, Василь Юрків, Ігор Юшманов. Активно долучилися до обговорення Сергій Портянко, Сергій Руденко, Микола Боровець та інші учасники громадських слухань.
Свою чітку позицію висловив і міський голова Віктор Весельський: «Стадіон має бути стадіоном».
За результатами голосування, питання щодо поділу земельної ділянки на міському стадіоні «Авангард» не було підтримане (7 голосів — «за», 81 — «проти», 1 — «утримався»).
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради