Кохати й розуміти: секретами міцного шлюбу діляться звягельські сім’ї

Кохати й розуміти: секретами міцного шлюбу діляться звягельські сім’ї

Наші люди — неймовірні! Щирі, а тому відгукнулися на заклик «Звягеля» напередодні Дня всіх закоханих поділитися секретами гармонійних сімейних стосунків. Навіщо чекати
14 лютого? Читайте вже зараз продовження історій кохання наших сімейних пар. Дякуємо читачам, котрі поділилися цінним досвідом. І хто сказав, що говорити слова кохання слід лише в День закоханих? Зовсім ні!
Нагадаємо, ми поставили читачам три запитання: 1. Скільки років вашій сім’ї і як ви познайомилися? 2. Як вдається зберігати гармонійні стосунки в шлюбі? 3. Що б ви хотіли сказати своїй другій половині?

АЛЛА ВИГОВСЬКА:
1. Цього року нашій сім’ї виповнюється ювілей — 20 років. Ще 2,5 роки зустрічалися — відтоді, як познайомилися на весіллі моєї сестри. Тому здається, що все свідоме життя мій коханий був поряд: і в горі, і в радості. Розпочинали наше сімейне життя, коли я була студенткою третього курсу, а чоловік — молодим офіцером.
2. Сім’я для нас є пріоритетом у житті. Лише крізь призму сімейних цінностей приймаємо спільні рішення, реагуємо на різні життєві ситуації, кар’єру, можливості тощо. Я вдячна за все Богу і ні про що не шкодую.
3. Дякую коханому за турботу, терпіння, тепло й добро. Щаслива, що наш син є його точною копією. Безмежно кохаю!
АНАСТАСІЯ СІНІЧЕНКО:
1. У шлюбі ми півроку, а знайомі давно — уже 20 років. П’ять із них зустрічалися.
2. Так склалося, що мій чоловік не вміє сваритися, тож він «гасить» будь-який конфлікт запитанням: «Нам що, більше поговорити немає про що?» Тому ми не сваримося.
3. Дякую, коханий, за твій спокій і стовідсоткове прийняття мене!

ЮРІЙ ЯЩУК:
1. 16 років живемо в шлюбі. Світлана працювала в Будинку офіцерів адміністратором, а я відпочивав на лавочці з братом, який приїхав із військового інституту у відпустку. Моя майбутня дружина вийшла тоді подихати свіжим повітрям, це було десь об 11 годині. Ну, я й побачив її, зробив комплімент щодо краси. Отак ми познайомилися.
2. Гармонія? Скажу так: перші кілька років було важко, а потім ми зрозуміли, що потрібно одне одному довіряти й допомагати в усьому. Підтримка дуже багато вартує. Я дуже кохаю свою дружину, вона і мої діти — це все, що в мене є. Для гарних стосунків потрібно уміти поступатися. Іноді важко, але треба.
3. Моя кохана, дякую тобі за наших діток, за те, що ти мене підтримуєш, коли важко. Ти — оберіг нашої родини! Обожнюю тебе! Гарна дружина й найкраща мати для нашої малечі.
ВАЛЕНТИНА ЛУК’ЯНЕЦЬ:
1. Нашій сім’ї — майже 5 років, стільки ж ми зустрічалися. Не багато, але й не мало, адже за ці роки нами було пройдено важкий шлях. Познайомилися ми з Ігорем у спільних друзів на вечірці. Спочатку особливого значення нашому знайомству я не надала. «Зачепило» мене вже потім, коли стали бачитися частіше. Хотілося все частіше бачити його прекрасні очі, чути його голос, бачити усмішку…
2. А потім я стала дружиною Ігоря Лук’янця. Саме того захисника, котрий, всупереч усім прогнозам, отримавши малосумісні з життям поранення, дивом вижив! Ігор — моя підтримка, моя опора.
3. Хочеться дякувати чоловіку за те, що захищав кордони України, а ще — за його любов та доброту! Я вірю в тебе, коханий, молюся за тебе Богу. Як би важко не було, ми тримаємося разом. Кохаю!
ОЛЕКСАНДР ГОНГАЛЬСЬКИЙ:
1. Нашій сім’ї — 6,5 років. Ми познайомилися в християнському таборі. Пригадую, як біля мене сиділа скромна і гарна дівчина, котра привернула мою увагу. Я поставив декілька питань, і знайомство відбулося. А через два місяці запросив майбутню дружину поїхати зі мною на шахові змагання в Євпаторію. Там зробив їй пропозицію вийти за мене заміж.
2. Ми вважаємо, що запорука гармонійних стосунків у шлюбі — це міцна дружба, наповнена коханням. Що це означає? Приймати одне одного такими, якими ми є, і не намагатися змінити. Ділитися всім, ніколи не засуджуючи, як це роблять найкращі друзі. Дуже важливо, щоб у шлюбі обом було добре. І вміти знаходити компроміс.
3. Дай Бог, щоб ми до старості прожили в щасті та залишилися найкращими друзями одне для одного!
ІРИНА МІНЄЄВА:
1. Ми майже 17 років одружені, а 18 років разом. Познайомилися в робочому Інтернет-чаті, коли мені налаштовували пошту. Ми з різних міст були.
2. Гармонія в шлюбі — це кохати одне одного не на словах, а реально піклуватися і поважати, не намагатися переробити, «перекроїти» партнера. Ділити навпіл усі негаразди, уміти прощати й цінувати щасливі миті разом. Нічого нового, але… це працює!
3. Дякую за твоє кохання й турботу. Люблю тебе!

ЮЛІЯ ШЕВЧУК:
1. Ми в шлюбі майже 11 років. Але знайомі набагато більше. Ми вчилися в одній школі, тому вже навіть не пам’ятаємо, як познайомилися.
2. Для того, щоб люди в сім’ї лишалися дружніми, варто усвідомити, що ідеальних людей не буває, що кожен має право на особистий простір і власну думку. Має право бути собою, а не грати роль ідеальної дружини/чоловіка. І з цим також варто змиритися. Якщо двом людям комфортно бути поруч, тоді додому хочеться якнайшвидше повертатися.
3. Що сказати своїй другій половинці? Що я його кохаю і дякую йому за всі роки, які він поряд.

ОЛЕКСАНДР ШИРОКОПОЯС:
1. Ми з дружиною разом 6 років.
2. Вважаю, що головне — довіра і лише довіра!
3. Замість будь-яких слів краще просто обійняти.

ОКСАНА ЧЕРНИШ:
1. 23 роки разом. Знайомство відбулося під час навчання в університеті на одному факультеті.
2. Складно назвати наші стосунки ідеальними, але намагаємося прагнути до того. Досвід показав, що життя разом — це щоденна робота над собою. Мусимо бути терпимі один до одного. Для жінки важливо бути мудрою: коли м’якшою, коли змовчати, а коли вибачити... Нам у нашій родині в будь-якій ситуації допомагає повага.
3. Дякую Богу, що навчив життєвої мудрості. Завжди цінуймо те, що маємо.

ВІКТОР ІШКОВ:
1. Знайомі ми вже 46 років — з 27.04.1974 року. Познайомилися в Білій Церкві, де моя майбутня дружина Маша працювала в магазині. Я був холостяком і заходив до неї купувати вечорами згущене молоко. Не пиво, зауважте, бо був спортсменом. Там дендропарк такий романтичний — «Олександрія» (як «Софіївка»): природа чудова, атмосфера — аж дихалося легко і хотілося кохати!
2. Гармонія — це коли дружина смачно готує. І знати, що вона завжди права.
3. Кохана, хотів би разом прожити щонайменше ще років 30! Якби знав, що бути одруженим так добре, то ще в дитинстві одружився б!
Юлія КЛИМЧУК