КНП «Новоград-Волинське міськрай ТМО» готове до підписання угоди з Національною службою здоров’я України

КНП «Новоград-Волинське міськрай ТМО» готове до підписання угоди з Національною службою здоров’я України

15 січня 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року». Однією з головних умов формування переліку стала доступність закладів для пацієнтів, до яких він зможе дістатися не більше, ніж за годину.
Отож в Україні затверджено 211 опорних медичних закладів, у тому числі — 7 у Житомирській області. Зокрема, до переліку включено і КНП «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання».
Наразі представники проекту USAID Ukraine у сфері реформування охорони здоров’я консультують Житомирську область як пілотний регіон, де створюється єдиний госпітальний округ.
4 лютого відбувся робочий візит директора Центрального міжрегіонального департаменту Національної служби охорони здоров’я України Володимира Пляцека та старшого радника з питань якості в охороні здоров’я Проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» Владислава Одринського, які в супроводі заступника начальника управління охорони здоров'я Житомирської обласної державної адміністрації Віктора Лучківа перевірили готовність КНП «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання» до підписання угоди з Національною службою здоров’я України.
У нашому місті їх зустрічали в.о. міського голови Оксана Гвозденко, заступник міського голови-начальник фінансового управління міської ради Ірина Ящук, начальник відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Любомир Дутчак, головний лікар КНП «Новоград-Волинське міськрай ТМО» Василь Борис.
У ході робочої зустрічі було перевірено оснащення необхідним обладнанням та стандарти надання медичних послуг закладу відповідно до вимог Національної служби здоров’я України.
Відтак, було зазначено, що у 2019 році на капітальні видатки галузі охорони здоров’я з міського бюджету профінансовано 10034,1 тис. грн. Зокрема, проведено капітальний ремонт відділення анестезіології та інтенсивної терапії, на що з міського бюджету виділено 1 млн грн. Також придбано медичне обладнання, у тому числі — ультразвукову діагностичну систему експертного класу, систему цифрової візуалізації рентгенівського зображення, комплект обладнання для лапароскопії, автоматичний біохімічний аналізатор на загальну суму 6,6 млн грн, у тому числі за кошти міського бюджету — 5,5 млн грн.
Представники Національної служби здоров’я України переконалися, що КНП «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання» матеріально-технічно підготовлене до впровадження чергового етапу медичної реформи та готове до підписання контракту з Національною службою здоров’я України.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради