Шахраї представляються податківцями й видурюють гроші

В одному з районів області зафіксовано випадок телефонних дзвінків із номерів: +380(66) 118-94-78, +380(99) 736-47-37 від невідомих осіб, які, назвавшись співробітником податкової, повідомляють, що для того, аби уникнути перевірки, суб’єкту господарювання необхідно… перерахувати грошові кошти на картковий рахунок 4790729907591853 (Євчев І.Г.) в Ощадбанку.
Про це повідомляє відділ із питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Житомирській області.
Податківці закликають небайдужих громадян та суб’єктів підприємницької діяльності Житомирщини, у разі виявлення фактів шахрайських дій із боку невідомих осіб, спробувати вивідати в шахраїв усю можливу інформацію (прізвище, ім’я, номери телефонів, номери карткових рахунків тощо).
А тоді повідомити про це в Головне управління ДПС:

  • поштою на адресу: 10003, м.Житомир, вул.Юрка Тютюнника, 7;

  • у письмовому вигляді та засобами телефонного зв’язку через працівників відділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Житомирській області (контактний телефон: (0412) 418-004, заступник начальника відділу з питань запобігання та виявлення корупції — Охріменко Костянтин Миколайович).


Головне управління підкреслює, що посадові особи органів ДПС області діють винятково в межах повноважень та не можуть звертатись до платників із подібними проханнями.
«Якщо ви постраждали від дій аферистів або маєте інформацію про такі випадки, просимо в жодному разі не перераховувати грошові кошти та негайно повідомити органи Національної поліції та Державної податкової служби», — додають податківці.
Підготував Олег БРЮХАНОВ