Національна зимова школа — у кіокушинкай каратистів

Національна зимова школа — у кіокушинкай каратистів

20-23 лютого пройшла ювілейна, 30-та Національна зимова школа кіокушинкай карате під керівництвом шихана Олександра Гончаренка. До участі долучилися і спортсмени Житомирської обласної федерації, котрі поряд із трьомастами кращими каратистами України вдосконалювали свої навички карате.
Як повідомив «Звягелю» президент обласної федерації кіокушинкай карате, тренер Олександр Гордієнко, велику увагу приділяли деталям техніки, провели 12 запеклих тренувань, іспити на «кю» і «дан» ступені.
Місцева федерація вітає своїх вихованців та колег із підвищенням свого ступеня: Олексія Рассадіна, Романа Брижука — 3 «кю»; Галину Котвицьку, Олександра Манахова, Романа Бондарчука, В’ячеслава Шикулу — 2 «кю»; Андрія Яцюка, Василя Сальвука — 1 «кю».
«Ще один чорний пояс — 1 ДАН — з’явився в Житомирській обласній федерації! Вітаємо Василя Забережного, який від білого пояса йшов до цього довгих 9 років!» — додають у федерації карате.
Тим часом 22 лютого десятеро звягельських кіокушинкай каратистів узяли участь у відкритому кубку Рівненської області. Загалом на турнір зібралися 216 спортсменів із 8 областей.
Переможцями стали Віталій Ольшевський і Даша Лукащук.
Другі місця посіли Данило Степанюк, Віталій Долінський, Віталій Ліщук, Єгор Коваль, Ксенія Нестерук, Анна Рой і Дмитро Ковальчук. В активі Дмитра Ковальчука — ще й кубок «За волю до перемоги».
Федерація карате висловлює подяку Василю Панчуку за перевезення та Михайлу Ольшевському — за організацію і супровід команди.
А в неділю, 16 лютого, на базі ДЮКФП проходив відкритий чемпіонат міста Новограда-Волинського з кіокушинкай карате в розділі «куміте». Його учасники — близько 200 спортсменів із Новограда-Волинського, Корця та Баранівки. Кращі з них отримали кубок «За кращу техніку», а найнаполегливіші — «За волю до перемоги».
Підготував Олег БРЮХАНОВ