Беріть граблі й сокири — і гайда прибирати!

Беріть граблі й сокири — і гайда прибирати!

У суботу, 29 лютого, відділ культури і туризму організовує толоку з прибирання сміття та чагарників на території фортеці з боку річки. «Запрошуємо долучитися всіх небайдужих містян», — закликала міська рада.
«Не можна, щоб в історичній центральній частині нашого міста, під автентичними мурами фортеці, робився ось такий безлад. Невже приємно жити в такому бруді? Тому дуже прошу вас, небайдужі патріоти нашого міста, долучитися в цю суботу до прибирання», — написала у ФБ спеціаліст відділу культури Юлія Петренко.
Містяни з приводу корисної акції висловили деякі побажання. Наприклад, пропонували надалі корегувати час для толоки, щоб прийшло більше людей.
Заступник міського голови Оксана Гвозденко розповіла, що, «організовуючи толоку, управління ЖКГ забезпечує прибирання рукавичками, сміттєвими пакетами і вивезенням сміття. Так було минулої весни, так буде і цього року». Частково активістів забезпечать й інвентарем. За можливістю, попросили взяти з собою граблі і сокири.
«А ще б не мішало «відтолочити» тих, хто постійно викидає сміття, відпочиваючи на фортеці», — слушно зауважують містяни.
«Це дуже похвальна робота, але як навчити не смітити? Центр міста, поряд базарчик, житловий квартал і… гори «подарунків». Просто жах!».
Юлія КЛИМЧУК