На спільному засіданні опрацювали питання щодо запобігання поширенню інфекційних захворювань на території міської ОТГ

26 лютого 2020 року в конференц-залі міської ради під головуванням міського голови Віктора Весельського відбулося спільне засідання Ради директорів промислових підприємств і міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо запобігання поширенню інфекційних захворювань.
За даними Міністерства охорони здоров’я України, станом на 26 лютого 2020 року у світі зареєстровано 81005 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2762 — летальні. Одужало вже 30109 осіб. В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.
Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 03 лютого 2020 року №93-р створено оперативний штаб з питань запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019–nCoV та затверджено Національний план протиепідемічних заходів.
Розпорядженням голови Житомирської обласної державної адміністрації від 13 лютого 2020 року №123 створено тимчасову обласну протиепідемічну комісію при облдержадміністрації щодо запобігання занесенню і поширенню випадків COVID-19, а також затверджено регіональний план протиепідемічних заходів на території Житомирської області.
Розпорядженням міського голови Віктора Весельського від 26 лютого 2020 року №35(о) утворено Новоград-Волинську міську надзвичайну комісію щодо запобігання занесенню і поширенню випадків COVID-19.
Відтак, під час спільного засідання керівники закладів охорони здоров’я міста проінформували про готовність закладів до роботи в період ускладнення епідемічної ситуації, наявність запасу медикаментів, інфузійних розчинів, захисного одягу для медичного персоналу та дезінфікуючих засобів.
Також було затверджено план протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню та поширенню випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019–nCoV
на території Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади. Зокрема, буде внесено клопотання перед міською радою про виділення додаткових коштів на профілактику на реагування можливих випадків зараження коронавірусом.
Зазначимо, що для профілактики захворювання коронавірусної інфекції COVID-19 слід дотримуватись стандартних рекомендацій:

  • часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;

  • під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою;

  • уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;

  • не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.


Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради