Оглянули хід будівництва хірургічного корпусу КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО»

У рамках робочого візиту до міста Новограда-Волинського, 21 лютого, голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма та депутат обласної ради Степан Нусбаум оглянули хід будівництва хірургічного корпусу КНП «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання».
Обговорення питань щодо продовження будівництва стратегічно важливого для громади об’єкту відбулося за участі міського голови Віктора Весельського, секретаря міської ради Олени Пономаренко, першого заступника міського голови Сергія Колотова, начальника відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Любомира Дутчака та головного лікаря КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» Василя Бориса.
Цей об’єкт має не лише місцеве, але й регіональне значення, його будівництво включено до фінансування Державним фондом регіонального розвитку.
Загалом, у період із 2017 по 2019 роки, на будівництво хірургічного корпусу КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» освоєно 31 млн 244 тис. 469,8 грн. Зокрема, у 2019 році з міського бюджету освоєно 2194, 5 тис. грн, з бюджету об’єднаних територіальних громад — 175,8 тис. грн, а також виділено та освоєно 10,0 млн. грн із Державного фонду регіонального розвитку.
На сьогодні на об’єкті виконано роботи щодо влаштування 4-х поверхів монолітного залізобетонного каркасу будівлі (перекриття, колони, сходові клітини, ліфтова шахта), а також побудовано закриту трансформаторну підстанцію.
Крім того, під час засідання 38-ї сесії міської ради сьомого скликання, 20 грудня 2019 року, на будівництво хірургічного корпусу у 2020 році з міського бюджету виділено 5 млн грн. Також очікується виділення коштів на зазначені цілі з Державного фонду регіонального розвитку.
У рамках реформування галузі охорони здоров’я продовження будівництва хірургічного корпусу КПН «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання» є вкрай суспільноважливим проектом, який дасть можливість громаді отримувати повноцінну медичну допомогу та дозволить розширити площі хірургічних відділень, створити сучасні операційні з усім необхідним високотехнологічним обладнанням.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради