Єдиний простір для надання соціальних та адміністративних послуг населенню

Єдиний простір для надання соціальних та адміністративних послуг населенню

21 лютого в місті Новограді-Волинському з робочим візитом перебувала заступниця голови Житомирської обласної державної адміністрації Віра Рогова, яка, відповідно до розподілу обов’язків, зокрема, є куратором міста Новограда-Волинського та району, а також директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики Житомирської ОДА Юрій Прокопець.
У ході візиту міський голова Віктор Весельський ознайомив посадовців із ходом будівництва центру надання адміністративних послуг у форматі «Прозорий соціальний офіс».
Робоча зустріч відбулася за участі секретаря міської ради Олени Пономаренко, заступника міського голови Оксани Гвозденко, директора департаменту праці та соціального захисту населення міської ради Лілії Хрущ та голови районної державної адміністрації Сергія Литвинчука.
Одним із пріоритетів роботи міської влади є надання якісних соціальних та адміністративних послуг. Відтак, після завершення відповідних будівельних робіт громадяни матимуть можливість отримати всі види соціальних та адміністративних послуг в одній будівлі. На першому поверсі розташуються територіальні відділи головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області та Центр надання адміністративних послуг міської ради, на другому поверсі — департамент праці та соціального захисту населення міської ради, а також соціальні служби міста.
Зазначимо, що на будівництво центру надання адміністративних послуг у форматі «Прозорий офіс» у 2018-2019 роках використано 32 млн 6 тис. грн, у тому числі з державного бюджету — в сумі 25 млн 750 тис. грн, співфінансування з бюджету міста Новограда-Волинського складає 5 млн 902 тис. грн та з інших бюджетів — 354,3 тис. грн.
Крім того, у рамках проекту Міністерства соціальної політики України та «Світового Банку», для забезпечення центру надання соціальних послуг у форматі «Прозорий офіс» департамент праці та соціального захисту населення міської ради отримав комп’ютерну техніку та меблі загальною вартістю 4 млн 883 тис. грн.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради