Приклад самовідданого служіння Батьківщині й народу

14 лютого багатотисячна Новоград-Волинська міська організація ветеранів (ветеранів війни, праці, Збройних сил й інших силових структур та дітей війни у віці від 60 років і більше, які відслужили і відпрацювали встановлені державою терміни) відзначила 33-річчя від дня її створення за ініціативи ветеранів та при підтримці державних органів влади.
Організація створена й діє з метою більш глибокого і різнобічного залучення старшого покоління до справ державного будівництва, поєднання досвіду і знань молодих у єдиний комплекс соціально-економічного та культурного розвитку держави, зміцнення оборонної могутності країни, єдності народу, виховання молодого покоління на кращих традиціях старших поколінь.
Протягом минулих років організацію очолювали фронтовики Самойлюкевич Володимир Миколайович і Тишинський Віктор Дмитрович, ветерани Збройних сил, учасники бойових дій Малов Костянтин Миколайович і з 2013 року — Парфьонов Василь Олександрович.
Парфьонов В.О. — полковник у відставці, 1955 року народження, має 37 років відданої безперервної служби в лавах Збройних сил, з яких 14 років — командир одного з кращих полків Збройних сил України, у відставку пішов із посади заступника начальника відділу Центрального автомобільного управління ЗС України, учасник бойових дій в Афганістані, кавалер бойового ордена.
Через організацію пройшли десятки тисяч людей різних поколінь, які відстояли Батьківщину і народ від ворогів у суворі роки випробувань, відновлення країни, захисту суверенітету держави і єдності її великого народу.
Сьогодні монолітна, впорядкована, багатотисячна організація ветеранів при всебічній підтримці соціальних служб, освітніх і культурних установ міста, активістів, впливових людей громадськості, трудових колективів і низки громадських організацій, у непростих умовах сучасності робить усе можливе і від неї залежне для вдосконалення і розвитку міського господарства, зміцнення єдності поколінь, особистого трудового вкладу в справу благоустрою, розширення продовольчої бази, організації садівництва, городництва та інших напрямків, активної участі в громадських і міських культурно-масових заходах.
Попри свій поважний вік, ветерани знаходять у собі сили працювати і піднімати особисте підсобне господарство, допомагати самотнім ветеранам, хворим долати труднощі, відвідувати їх удома і в лікувальних закладах, активно брати участь у роботі понад 50 первинних ветеранських організацій (при органах місцевого самоврядування, підприємствах, військових частинах, освітніх та інших установах).
Усе це та багато іншого і є прикладом для наслідування і служіння Батьківщині і її народу.
К.МАЛОВ, голова комісії ради міської організації ветеранів по зв’язках із ЗМІ, член президії ради