На пленарному засіданні 39-ї сесії міської ради

На пленарному засіданні 39-ї сесії міської ради

27 лютого у великій залі Будинку рад відбулося пленарне засідання 39-ї сесії міської ради сьомого скликання. На початку засідання міський голова Віктор Весельський звернувся до депутатів із особистою заявою про складання ним своїх повноважень. Під час виступу Віктор Леонідович подякував депутатам міської, обласної, Верховної та районної рад, працівникам виконавчих органів міської ради за співпрацю та розуміння.
Відтак, згідно з чинним законодавством, пленарне засідання сесії відбулося під головуванням секретаря міської ради Олени Пономаренко, яка з моменту дострокового припинення повноважень міського голови і до моменту початку повноважень новообраного міського голови тимчасово здійснює ці повноваження.
У ході засідання депутати затвердили звіт про виконання міського бюджету за 2019 рік, затвердили виділення з міського бюджету по 300 тис. грн на потреби виборчих округів у 2020 році, внесли зміни до бюджету міської ОТГ на поточний рік. Зокрема, прийняли рішення виділити з резервного фонду 1 млн грн на придбання медикаментів, засобів індивідуального захисту з метою запобігання занесення і поширення коронавірусу.
Також прийняли низку питань щодо приєднання до міської ОТГ територіальної громади села Гульська із 1 липня 2020 року (про добровільне приєднання, про утворення Гульського старостинського округу, про реорганізацію Гульської сільської ради тощо).
Міські обранці затвердили Програму заходів із нагоди відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки на 2020-2021 роки. Програмою передбачено комплекс заходів. Зокрема, це реконструкція та розширення площі Літературно-меморіального музею Лесі Українки, ремонт доріг та тротуарів біля музею Лесі Українки, під’їздів до нього, дороги навколо пам’ятника на площі Лесі Українки, облаштування спуску до річки від Лесиного джерела, закладання скверу на території колишнього консервного заводу, встановлення в'їзних знаків у місто й туристичних вказівників, розробка туристично-екскурсійних маршрутів, пов’язаних із життям та творчістю Лесі Українки, перевидання збірки тощо. Фінансування заходів здійснюватиметься з міського та інших бюджетів.
Крім того, депутати міської ради заслухали звіт начальника управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради Олександра Богданчука про виконання Програми благоустрою міста Новограда-Волинського за 2018-2019 роки та її ефективність, який узяли до уваги. Також заслухали звіт заступника міського голови Анатолія Легенчука про стан справ у житлово-комунальній сфері та визнали його роботу незадовільною.
Депутати розглянули низку нагальних питань, які стосувалися сфери земельних відносин, охорони здоров’я, освіти, фізичної культури і спорту, житлово-комунального господарства, прийняли звернення Всеукраїнського Об’єднаного Штабу захисту української землі стосовно підтримки міською радою вимог та настанов щодо впровадження земельної реформи в Україні тощо.
Наприкінці засідання секретар міської ради Олена Пономаренко проінформувала щодо програми дій Новоград-Волинської міської ради сьомого скликання до завершення її каденції та про рішення суду щодо свого поновлення на посаді.
Після розгляду депутатських звернень, усіх виступів громадян, прийнятих рішень і обговорень, депутати міської ради завершили роботу сесії.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради