Секретар міської ради звернулася з клопотанням до Верховної Ради щодо призначення в Новограді дострокових виборів

Секретар міської ради звернулася з клопотанням до Верховної Ради щодо призначення в Новограді дострокових виборів

Третього березня секретар Новоград-Волинської міської ради О.А.Пономаренко звернулася з клопотанням до Верховної Ради України щодо призначення позачергових виборів Новоград-Волинського міського голови. Про це «Звягелю» повідомила начальник організаційного відділу міської ради Ніна Марчук.
Як пояснила Ніна Василівна, цим самим було виконано один із пунктів рішення 39-ї сесії міської ради від 27 лютого «Про дострокове припинення повноважень новоград-волинського міського голови Весельського В.Л.». Цим же рішенням Весельського В.Л. виведено зі складу виконавчого комітету міської ради. Також до моменту початку повноважень міського голови, обраного на виборах, відповідно до чинного законодавства, повноваження новоград-волинського міського голови тимчасово здійснює секретар міської ради О.А.Пономаренко.
Утім, вірогідність того, що в Новограді відбудуться дочасні вибори міського голови невелика. Як роз’яснила «Звягелю» Ніна Марчук, відповідне рішення Верховна Рада має ухвалити в 90-денний термін. Тобто, часу на те, щоб приділити увагу цій ситуації, у народних обранців є аж три місяці. Водночас, відповідно до українського законодавства, якщо до чергових виборів залишається менше шести місяців, то дострокові не оголошуються. Якщо не відбудеться ніяких змін, то місцеві вибори в Україні заплановані на 25 жовтня 2020 року.
Нагадаємо, що на початку сесії міської ради 27 лютого міський голова Віктор Весельський виступив із заявою, якою оголосив про складення ним повноважень голови за власним бажанням у зв’язку зі станом здоров’я. Водночас Весельський сказав, що вже 10 березня приступає до роботи в Національній академії медичних наук на посаді помічника президента академії.
Олег БРЮХАНОВ