Переможцем першого чемпіонату міста з футзалу стала команда «EuroShoes»

Переможцем першого чемпіонату міста з футзалу стала команда «EuroShoes»

9 березня в спортивному залі ліцею №11 відбулися заключні матчі вищої ліги Відкритого чемпіонату міста Новограда-Волинського з футзалу серед чоловіків сезону-2019/20. Одразу ж відбулася церемонія нагородження і відзначення кращих у різних номінаціях.
Переможцем вищої ліги стала команда «EuroShoes», яка у вирішальному поєдинку перемогла свого головного конкурента — володаря кубка міста, команду «Смолка» — з рахунком 7:6. Таким чином команди зрівнялися за виграними турнірами в цьому сезоні.
«Смолка» фінішувала на другій позиції і разом із «EuroShoes» 13 березня та командами з Житомира й Бердичева розпочне боротьбу у фінальній частині чемпіонату області з футзалу.
На третьому місці — команда «Звягель» (ДЮКФП) — відкриття турніру, яка переважно укомплектована з 15-річних юнаків футбольної секції дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки (тренер — Андрій Лось). Команда в чемпіонаті поступилася лише двом лідерам, і обом — у напруженій боротьбі з різницею лише в один м’яч. Через підготовку юних гравців до футбольного сезону обласної ДЮФЛ команда відмовилася їхати на фінальну частину чемпіонату області з футзалу і передала третю перепустку від нашого міста команді «Рись», яка стала четвертою в чемпіонаті.
На церемонії нагородження були присутні заступник міського голови Оксана Гвозденко, перший заступник голови Новоград-Волинської міської асоціації футболу Руслан Скидан та віце-президент Асоціації футзалу Житомирської області Олександр Рабдєєв.
Кращим бомбардиром чемпіонату із 26 голами в 7 матчах став Артем Гороницький, який, нагадаємо, був кращим бомбардиром і в Кубку міста (24 м’ячі у 7 матчах). Найближчим переслідувачем Артема в бомбардирській гонці став Ігор Шевчук («Рись») — 22 голи. Кращим воротарем чемпіонату визнаний голкіпер команди «Звягель» (ДЮКФП) Роман Червонець, який відіграв за свою команду усі 7 матчів, у яких пропустив 21 гол, що є найкращим показником у вищій лізі.
Команда «Фани Звягеля» отримала відзнаку за дотримання правил «фейр-плей», тобто, за чесну гру. При визначенні переможця враховувалися такі показники, як найменша сумарна кількість отриманих фолів та жовтих і червоних карток, а також підтримка команди вболівальниками.
Нагороджено відзнаками двох кращих арбітрів вищої ліги, яких визначено шляхом опитування представників команд чемпіонату. Лідерами в опитуванні стали Ігор Шевчук та Віталій Балан.
За допомогу в проведенні першого офіційного футзального сезону в Новограді-Волинському та з нагоди Міжнародного жіночого дня відзнаками нагороджено жінок, які доклали найбільше зусиль, аби футзальний сезон пройшов на найвищому рівні, — Оксану Гвозденко, Лідію Тимофєєву та головного медика турніру Юлію Залізко, яка чергує без винятку на всіх матчах сезону.
Сезон вищої ліги завершено, кращі команди міста вже зовсім скоро поїдуть захищати честь Новограда-Волинського на фінальну частину чемпіонату області, а до повного завершення футзального сезону залишилося зіграти три тури в першій лізі, у якій боротьба за призові місця триває не менш напружено, аніж у вищій лізі чемпіонату.
За матеріалами міської асоціації футболу

* * *

7 березня в спортивному залі промислово-економічного технікуму відбулися ігри 14 ігрового дня відкритого чемпіонату Новоград-Волинського району й міста з футзалу «Різдвяні дзвони 2019-2020».
Перша ліга (група А, 9-ий тур): «Спарта» (Гульськ) — «Полісся-2» (Сусли) — 3:7; «Мотор» (медколедж) — «Гарант Алекс» — 2:3; «Енергія» (РЕМ) — «Спорт-Лідер» (Повчине) — 7:6.
Перша ліга (група В, 9-ий тур): «Олімпік» (Піщів) — «Юність» (Гірки) — 2:4; «Динамо» (НВЕГК) — «Землероб» (Дідовичі) — 11:5; «Легіон» (НВПЕТ) — «Скала» (Наталівка) — 9:4.
Друга ліга (група А, 10-ий тур): «Золотий нектар» (Великий Молодьків) — «Верба» (Вербівка) — 12:2; «Смолка-2» — «Калина» (Калинівка) — 8:4; «Янг Бойз» (Новоград) — «Рух» (Стриєва) — 1:15.
Друга ліга (група B, 10-ий тур): «Граніт» (Токарів) — «Легіон-2» (НВПЕТ) — 4:6; «Верес» (Колодянка) — «Явір» (Яворівка) — 10:10; «Сокіл» (Орепи) — «Полісся» (Городниця) — 7:3.
Інформація районної федерації футболу