На 91-му засіданні виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради

На 91-му засіданні виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради

11 березня у великій залі Будинку рад під головуванням т.в.о. міського голови (розпорядження від 27.02.2020 р. №94(к)), секретаря міської ради Олени Пономаренко відбулося 91-ше засідання виконавчого комітету міської ради сьомого скликання, участь у якому взяли 18 членів виконкому.
У ході чергового засідання було розглянуто та прийнято 20 рішень. Зокрема, надано разову грошову допомогу: 36 учасникам АТО, ООС та членам їх сімей на загальну суму 63 тис. грн; 98 особам на дороговартісне лікування на загальну суму 354 тис. грн.; 20 особам, у зв’язку з обставинами, на загальну суму 21 тис. грн.
Затверджено середню вартість ритуальних послуг, яка підлягає відшкодуванню, у разі смерті учасника бойових дій, постраждалого учасника Революції Гідності або особи з інвалідністю внаслідок війни, у розмірі 2 тис. 087 грн 80 коп., згідно з розрахунком, з урахуванням максимальної вартості по Житомирській області. Зазначимо, що в місті ритуальні послуги надають: КП міської ради «Новоград-Волинськжитлосервіс», ФОП Ващенко О.М. та ФОП Завгородня Л.К.
Вирішено звернутися до Житомирської обласної державної адміністрації з проханням підняти клопотання перед Президентом України про присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» Щербак Тетяні Григорівні, матері семи дітей, за вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних цінностей.
Рішенням виконавчого комітету «Про встановлення тарифів на послуги комунально-торговельного підприємства «Міський ринок», яке набирає чинності з 01 квітня 2020 року, встановлено такі тарифи:

  • палатка, контейнер, ятка, лоток (за 1 кв. м) — 4,30 грн;

  • палатка, контейнер, ятка, лоток площею понад 40 кв. м. (за 1 кв. м) — 4,00 грн;

  • використання контейнерів як складських приміщень (за 1 кв. м) — 4,30 грн;

  • прилавок (за 1 кв. м) — 4,30 грн;

  • заклади громадського харчування (за 1 кв. м) — 4,60 грн.


Відповідно до цього ж рішення, тарифи на здійснення торгівлі сільськогосподарською продукцією власного виробництва: до 5 кг (1 погонний метр) — безкоштовно; від 5 кг і більше, насіння, квіти, особисті речі вживані, молоко й молокопродукти (1 погонний метр) — 3,00 грн.
Враховуючи результати перевірок дотримання договірних зобов’язань, проведених міською комісією з питань контролю за станом пасажирських перевезень, та протоколу засідання комісії від 23.01.2020 року, рішенням виконавчого комітету вирішено з 12.03.2020 року достроково розірвати договір №12 від 14.11.2019 року на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на маршруті №12 «Новоград-Волинський — Майстрів», укладений між виконавчим комітетом Новоград-Волинської міської ради та ФОП Петруком Б.М.
Рішенням виконавчого комітету «Про міські автобусні пасажирські перевезення» надано дозвіл на здійснення міських автобусних пасажирських перевезень у звичайному режимі руху на період із 12.03.2020 року до 11.03.2021 року за маршрутами: №8 «Лубчиця — вул.Лесі Українки — М’ясокомбінат» (перевізник — ФОП Пелешок В.М.); №14 «вул.Дружби — Залізничний вокзал» (перевізник — ФОП Косянчук А.В.); №12 «Новоград-Волинський — Майстрів», №3 «РСС — Автовокзал (ринок)» та №16 «РСС — Залізничний вокзал» (вул.Гетьмана Сагайдачного — вул.Ціолковського — вул.Пушкіна — вул.Лесі Українки — вул.Героїв Майдану — вул.Вокзальна — Залізничний вокзал — вул.Шевченка — ринок «Урожай» — Автовокзал) (перевізник — ФОП Горбовський В.Л.).
Цим же рішенням затверджено розклади руху на автобусних маршрутах загального користування №№3, 8, 12, 14 та 16, які буде оприлюднено додатково.
Крім того, на засіданні виконавчого комітету затверджено: заходи щодо забезпечення призову на строкову службу у квітні-червні та жовтні-грудні 2020 року громадян України 1993-2002 років народження, План заходів щодо наповнення бюджету Новоград-Волинської міської ОТГ та ефективного використання бюджетних коштів на 2020 рік, плани фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств «Новоград-Волинськжитлосервіс» та «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» на 2020 рік, рішення щодо захисту прав та законних інтересів дітей, захисту житлових і майнових прав дитини, поточного будівництва, тимчасових торговельних споруд для провадження підприємницької діяльності, квартирних та житлово-квартирних питань тощо.
На завершення засідання на звернення члена виконавчого комітету міської ради Олександра Дюбо було проінформовано щодо забезпечення безпеки руху на перехресті вул.Житомирська — Маршала Рокоссовського. Зауважимо, що цю ділянку дороги обслуговує Служба автомобільних доріг у Житомирській області. Відтак, як зазначила т.в.о. начальника управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради Любов Кучерявенко, у зв’язку зі значною кількістю дорожньо-транспортних пригод на зазначеному перехресті, надіслано лист від 04.03.2020 р. №02/507 до Служби автомобільних доріг у Житомирській області з проханням облаштувати на цій ділянці автодороги пристрій примусового зниження (обмеження) швидкості руху транспортних засобів або кнопковий світлофор.
На ще одне звернення щодо несанкціонованих скидів нечистот у водойму на вул.Герцена, Любов Леонідівна відповіла, що було проведено комісійний огляд прилеглої території до зупинки громадського транспорту на вул.Герцена, 69/1. У результаті виявлено витік рідких нечистот та комісійно вирішено для уникнення в подальшому засмічення каналізаційної системи провести заміну каналізаційної мережі (1200 м) та встановити сміттєзатримувачі у вигляді металевих решіток на об’єктах, які під’єднані до цієї мережі.
Про хід вирішення вищезазначених питань членів виконкому протокольно доручено проінформувати на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради