Робочий візит до Наталівської сільської ради

Робочий візит до Наталівської сільської ради

У 2020 році в Україні завершується реформа децентралізації. Підсумком має стати проведення восени місцевих виборів на новій територіальній основі громад. Наразі на рівні областей триває системна робота з підготовки перспективних планів формування територій громад, які стануть основою адміністративно-територіального устрою базового рівня.
Відповідно до Закону щодо добровільного приєднання територіальних громад до міст обласного значення, 1 листопада 2018 року на засіданні 26-ї сесії міської ради сьомого скликання було прийнято рішення про добровільне приєднання до міста Новограда-Волинського Майстрівської сільської ради (с.Майстрів, с.Майстрова Воля, с.Маковиці). Новоград-Волинський став другим містом обласного значення, після Житомира, який створив об’єднану територіальну громаду.
Крім того, 27 лютого 2020 року на засіданні 39-ї сесії міської ради прийнято рішення про добровільне приєднання до Новоград-Волинської міської ОТГ територіальної громади села Гульська із 1 липня 2020 року.
4 березня 2020 року, у рамках ознайомчого візиту та з метою розгляду питання щодо перспектив приєднання до міської ОТГ Наталівської сільської ради, до с.Наталівки завітали т.в.о. міського голови (розпорядження від 27.02.2020 р. №94(к)), секретар міської ради Олена Пономаренко, перший заступник міського голови Сергій Колотов та заступник міського голови Анатолій Легенчук.
Під час робочої зустрічі голова Наталівської сільської ради Анатолій Терещук охарактеризував стан справ у громаді (с.Наталівна, с.Олександрівка), ознайомив із роботою закладів освіти (школа, садочок), культури (бібліотека, відпочинковий комплекс), спорту (стадіон), охорони здоров’я (амбулаторія) тощо.
Зокрема, було підкреслено, що на території села Наталівки збудовано, за підтримки сільської ради, відпочинковий комплекс на березі місцевої водойми «Океан», де для активного дозвілля громади проводять свята та урочистості, реконструйовано сільський стадіон, де честь села Наталівки захищає ФК «Скала». Села Наталівка та Олександрівка — газифіковані, забезпечені водопостачанням та мають вуличне освітлення, організовано збір та вивіз твердих побутових відходів, упорядковано кладовище.
Серед проблемних питань, які потребують вирішення: побудова спортивного залу, облаштування приміщення для переведення їдальні для школярів та майстерні із занять трудовим навчанням із павільйону садочка в школу, утеплення садочка тощо.
У ході зустрічі було зазначено, що с.Наталівка межує з с.Маковиці, обидва населені пункти пов’язані об’єктами соціальної інфраструктури.
Учасники делегації під час зустрічі з працівниками Наталівської сільської ради поділилися приємними враженнями та підкреслили, що вбачають перспективу спільного розвитку в різних сферах при приєднанні до міської ОТГ Наталівської сільської ради с.Наталівка, с.Олександрівка).
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради