у 2020 році в декларацію необхідно вносити унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції» від 02.10.2019 р. №140-ХІ внесено низку змін. Зокрема, нововведенням передбачено, що з 1 січня 2020 року суб’єктам декларування при заповненні декларації потрібно буде зазначити відомості про свій унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР) та вказати відповідні номери членів сім’ї.
Форма декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, містить окреме поле для зазначення УНЗР суб’єкта декларування (розділ 2.1 «ІНФОРМАЦІЯ ПРО СУБ’ЄКТА ДЕКЛАРУВАННЯ» декларації) та членів його сім’ї (розділ 2.2 «ІНФОРМАЦІЯ ПРО ЧЛЕНІВ СІМ’Ї СУБ’ЄКТА ДЕКЛАРУВАННЯ» декларації).
Для отримання унікального номера запису в реєстрі (УНЗР) можна звернутися до Міграційної служби для оформлення біометричних документів — паспорта громадянина України у вигляді ID-картки або закордонного паспорта.
УНЗР складається з послідовності восьми та п’яти цифр, розділених дефісом. Перші 8 цифр — це дата народження особи у форматі: рік народження, місяць та дата. Далі йде чотиризначний код. Остання цифра — контрольна та унікальна. Унікальний номер запису в Реєстрі є незмінним.
Проте, у разі відсутності в суб’єкта декларування або членів його сім’ї УНЗР, формою електронної декларації передбачається можливість обрання суб’єктом декларування відповідного значення цього поля.
Новоград-Волинське управління ГУ ДПС