Надавали репетиторські послуги? Задекларуйте доходи!

Новоград-Волинське управління ГУ ДПС у Житомирській області повідомляє вчителів та викладачів, які у 2019 році надавали репетиторські послуги учням, студентам або дошкільнятам, при цьому не були зареєстровані суб’єктами підприємницької діяльності, що вони зобов’язані задекларувати свої доходи.
Доходи від репетиторства, відповідно до п.167.1 ст.167 Податкового кодексу України, оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18%. Також із вказаних доходів справляється військовий збір за ставкою 1,5%.
Репетиторські послуги — це, зокрема, підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових та дипломних робіт тощо.
Відповідну декларацію можна подати в електронному вигляді, відтак, кожен із декларантів має право отримати в Центрі обслуговування платників за місцем свого проживання безоплатну консультацію щодо порядку заповнення декларацій і допомогу при її заповненні.
Додамо, що виконати свій конституційний обов’язок: задекларувати доходи, завітавши до державної податкової інспекції за місцем своєї реєстрації — податкової адреси платника, можна не пізніше 30 квітня 2020 року.
Новоград-Волинське управління ГУДПС у Житомирській області