Гурт «Fireflies» здобув право виступити на музичному фесті «Рок Булава»

Гурт «Fireflies» здобув право виступити на музичному фесті «Рок Булава»

Щорічний міжнародний музичний фест «Рок Булава» запланований на 26-28 червня. Місце проведення — Черкаси, фортеця «Данхівська Січ». До понад 70 заявлених музичних колективів цьогоріч потрапив новоградський гурт «Fireflies». Звягельська «четвірка» успішно подолала всі етапи відбору на фестиваль, заключним із яких став столичний.
Мабуть, єдина серйозна загроза, яка може завадити проведенню фестивалю в серці України, — це карантин у зв’язку з коронавірусом. Он і Євро-2020, за рішенням європейських футбольних чиновників, перенесено на наступне літо, й отримаємо Євро-2021. Безпрецедентний крок — до цього футбольні першості й чемпіонати зупиняли лише через війни…
Утім, хлопці із «Fireflies» — переконані оптимісти. Вірять, що вірус згине, як роса на сонці, і теплі вечори кінця червня 2020-го подарують любителям справжньої РОК-музики багато приємних хвилин.
«Рок Булава» — це три складові правильного літа: весела компанія, двіжова музика та теплі романтичні вечори біля багаття. І ми, МИ, отримали запрошення виступити на головній сцені фестивалю! На тій же сцені, де гратимуть «O.TORVALD», «Дай дарогу!» (Білорусь), «Пасть крокодила»…
Чого ми чекаємо? Ми хочемо круто «качнути», оцінити свої сили, подивитися на інших, отримати досвід та круто відірватися.
І головне — заявити про рідне місто з головної сцени всеукраїнського фестивалю», — діляться емоціями «Fireflies».
На сторінці фестивалю «Рок Булава» вже анонсується виступ таких гуртів: «KILL THE KONG» (Швеція), «Death Before Digital» (Австрія), «KOSMOPARTY», «Midgard», «Рубікон», «Anti-Social Department».
Звісно, що ці назви не всім про щось говорять. «Рок Булава» славиться тим, що дає можливість дебютантам, молодим гуртам і музикантам заявити про себе, відчути дух фестивалю, завоювати нових прихильників. І публіка там, судячи зі звітів у соцмережах, готова гостинно й шаленою підтримкою зустріти кожну появу на сцені. Головне, щоб лунав рок! Щоб чуваки, які тримають у руках гітари, знали, як видобути із них справжній «металічний звук», а не намотували шмарклі на струни.
Олег БРЮХАНОВ
Фото гурту «Fireflies»