Контроль за дотриманням умов карантину здійснюватимуть правоохоронні органи

Контроль за дотриманням умов карантину здійснюватимуть правоохоронні органи

Під головуванням т.в.о. міського голови, секретаря міської ради Олени Пономаренко та за участю заступників міського голови і голови РДА 16 березня відбулася нарада з керівниками силових структур та медичної галузі. Під час робочої зустрічі опрацьовано координацію зусиль у стримуванні розповсюдження коронавірусної інфекції СОVID-19, зокрема у сфері проведення контролю за дотриманням карантинних заходів у Новоград-Волинській міській ОТГ.
Що це за карантинні заходи? Отож на території Новограда-Волинського з 13 березня по 3 квітня введено карантинні обмеження:

  • заборонено проведення будь-яких святкових та масових заходів;

  • призупинено діяльність навчально-виховних закладів;

  • вводиться призупинення роботи закладів непродовольчої торгівлі (магазинів та ринків за винятком продуктових) та діяльність культурно-розважальних закладів;

  • заборонено стихійну торгівлю;

  • перевізників громадського транспорту зобов’язано здійснювати постійну дезінфекцію;

  • керівникам закладів, установ та організацій, підприємств усіх форм власності та господарювання на час карантину рекомендовано надавати працівникам відпустки та можливість працювати дистанційно, а в приміщеннях забезпечити проведення постійних щоденних заходів із дезінфекції;

  • у закладах, установах та організаціях, підприємствах усіх форм власності, які відвідують громадяни (поліклініка, магазини, державні установи, аптеки, житлово-комунальні служби, поштові та банківські заклади, вокзали тощо), обмежити одночасне перебування великої кількості відвідувачів тощо.


Мешканці Новоград-Волинської міської ОТГ також мають дотримуватися карантинних правил, а саме: мінімізувати відвідування державних установ (закладів соціального захисту, відділень Пенсійного фонду тощо), лікарні, закладів громадського харчування, житлово-комунальних служб, поштових та банківських закладів, вокзалів, супермаркетів і т.д.
Контроль за дотриманням умов карантину здійснюватимуть відповідальні структурні підрозділи органів місцевого самоврядування та органи контролю, силові структури, згідно з визначеними інструкціями. У випадку виявлення порушень або ж недотримання умов карантину, порушники будуть притягнуті до відповідальності. Наразі правоохоронні органи перейшли в посилений режим несення служби та розпочали проведення рейдів на постійній основі.
Також розроблено схему отримання й передачі оперативної інформації про виявлення ймовірного хворого (підозрілого) із сигнальними ознаками СОVID-19, а також механізм розслідування ймовірних випадків захворювання.
Шановні мешканці Новоград-Волинської міської ОТГ! Дотримуйтесь правил карантину. На порушників чекатимуть штрафи або кримінальна відповідальність. Уникайте фейкових новин, перевіряйте дані на офіційних ресурсах державної влади і не поширюйте хвилювання серед своїх близьких.
Просимо дотримуватися правил особистої гігієни (ретельно мийте руки, застосовуйте антисептичні засоби) та утримайтесь від відвідування місць із великою кількістю людей. При перших симптомах занедужання звертайтесь у телефонному режимі до свого сімейного лікаря, або ж на номер «гарячої лінії» КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради: (04141) 3-54-40 (із 8:00 до 20:00).
Довідково: розпорядженням від 06.03.2020 року №44 (о) «Про запобігання виникненню надзвичайної ситуації на території Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади» обмежено проведення будь-яких масових заходів із 6 березня по 5 квітня.
Рішенням позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 12 березня було введено з 13 березня по 3 квітня карантинні обмеження для запобігання поширенню коронавірусу серед населення.
Крім того, ще низку заходів затвердили на засіданні надзвичайної комісії щодо запобігання занесенню і поширенню випадків COVID-19, яке відбулося 13 березня.
Прийняті рішення є обов’язковими для виконання на всій території Новоград-Волинської міської ОТГ.
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради