Звернення т.в.о. міського голови Олени Пономаренко до жителів Новоград-Волинської міської ОТГ

Звернення т.в.о. міського голови Олени Пономаренко до жителів Новоград-Волинської міської ОТГ

Звертаюсь до всіх жителів Новоград-Волинської міської ОТГ! Не бути легковажними! Не панікувати!
Зараз необхідно мобілізуватися, виконувати всі рекомендації Міністерства охорони здоров’я України і дотримуватися всіх обмежень, які прийняті на території Новоград-Волинської міської ОТГ.
Прошу всіх пам’ятати, що своєю організованістю і відповідальністю ви допоможете насамперед собі та своїм рідним.
Досвід країн, які проходять через важкі випробування коронавірусом, показав, що самоізоляція — це найефективніший спосіб попередити поширення хвороби.
Станом на 17 березня Верховна Рада України зібралася для розгляду та прийняття низки законопроектів, які забезпечать правове регулювання режиму карантину в Україні, у тому числі — й запровадження режиму надзвичайної ситуації на території Житомирської області.
17 березня у великій залі Будинку рад відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого було прийнято таке рішення:
1. Утворити оперативний штаб із питань запобігання занесенню і поширенню COVID-19 серед населення Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади.
2. Керівником оперативного штабу з питань запобігання занесенню і поширенню COVID-19 серед населення Новоград-Волинської міської ОТГ (далі — керівник оперативного штабу) призначити секретаря міської ради, т.в.о. міського голови Пономаренко О.А.
3. Керівнику оперативного штабу:
3.1. Забезпечення проведення засідань оперативного штабу із заслуховуванням посадових осіб за результатами виконання Плану заходів щодо посилення профілактичних та протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню та поширенню випадків COVID-19 та рішень міської комісії ТЕБ та НС, міської протиепідемічної комісії на території Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади.
3.2. Створити мобільну групу із залученням необхідних фахівців для здійснення дієвого контролю за виконанням посадовими особами заходів, передбачених у Плані та рішеннях міської комісії ТЕБ та НС та протиепідемічної комісії.
4. Керівникам виконавчих органів міської ради призупинити прийом громадян з питань, що віднесені до компетенції виконавчих органів міської ради Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади за адресами: вул.Шевченка, 16 (крім архівного сектору міської ради); вул.Ушакова, 40; вул.Соборності, 13 (крім відділу ведення реєстру територіальної громади); вул.Леваневського, 14.
5. Відділу ведення реєстру територіальної громади центру надання адміністративних послуг міської ради (Пастухова І.П.), службі у справах дітей управління в справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради (Лойко Н.О.), архівному сектору міської ради (Місюра Л.А.) та міському Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Лапинська А.А.) забезпечити прийом громадян з нагальних питань не більше однієї особи одночасно за попереднім записом.
6. Територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) (Гудзь О.П.) забезпечити видачу продовольчих наборів підопічним із мінімальним контактом та обов’язковим застосуванням усіх необхідних засобів індивідуального захисту.
7. Розпорядникам бюджетних коштів обмежити здійснення видатків, окрім видатків, пов’язаних із життєдіяльністю Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади.
8. Рекомендувати депутатам міської ради не розподіляти кошти, передбачені на потреби виборчих округів, до стабілізації ситуації, пов’язаної з короновірусом.
9. Відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради (Дутчак Л.Р.):
9.1. Забезпечити тимчасове припинення проведення планових заходів із госпіталізації та планових операцій, крім термінових та невідкладних, надання планової стоматологічної допомоги.
9.2. За необхідності відізвати з відпусток медичних працівників приймальних відділень, блоків реанімації та інтенсивної терапії, інфекційних відділень.
9.3. Вжити заходів щодо обмеження відвідувань пацієнтів у стаціонарах.
9.4. Перепрофілювати, за необхідності, окремі відділення лікарні в інфекційні для прийому та лікування хворих у тяжких станах.
9.5. Проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності дотримання правил особистої гігієни, обмеження відвідувань місць скупчення людей, забезпечення в телефонному режимі зв’язку з сімейним лікарем.
10. Управлінню освіти і науки міської ради (Ващук Т.В.) перевести працівників закладів освіти в дистанційний режим роботи.
11. Рекомендувати надавачам комунальних послуг, послуг зв’язку та банківським установам Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади обмежити прийом громадян.
12. Першому заступнику міського голови Колотову С.Ю.:
12.1. Тимчасово зупинити роботу об’єктів загального користування, незалежно від форм власності та підпорядкування, розташованих на території Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади.
12.2. Призупинити з 17 березня 2020 року по 3 квітня 2020 року:
— роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, барів, клубів, кафе, пабів тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, спортивних, тренажерних залів, комп’ютерних клубів, торговельного (продуктові та речові ринки) і побутового обслуговування населення (перукарень, салонів краси та тату-салонів, масажних салонів, басейну, лазень тощо), крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг із громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлення за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.
12.3. Забезпечити перевезення на міських автобусних маршрутах не більше 10 пасажирів одночасно, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах, та проведення щоденної дезінфекції транспортних засобів.
12.4. Вивчити питання щодо розроблення Програми міської ради підтримки бізнесу, який зазнав втрат при запровадженні обмежувальних заходів.
13. Заступнику міського голови Гвозденко О.В.:
13.1. Обмежити масові зібрання громадян (мітинги, лекції, богослужіння в культових спорудах тощо) кількістю учасників не більше 10 осіб.
13.2. Заборонити проведення всіх спортивних заходів.
13.3. Призупинити діяльність закладів культури (музеїв, бібліотек та в інших культурних і розважальних закладах).
13.4. Заборонити проведення будь-яких святкових заходів.
14. Заступнику міського голови Легенчуку А.В.:
14.1. Забезпечити безперебійну роботу підприємств критичної інфраструктури, незалежно від форм власності та підпорядкування.
15. Структурним підрозділам Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства оборони України, що виконують повноваження на території Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади, забезпечити виконання Постанови КМУ від 16 березня 2020 року №215, цього рішення та рішень міської комісії з питань ТЕБ та НС, що стосуються організації виконання заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції.
16. Новоград-Волинському ВП ГУНП у Житомирській області (Заровний М.П.) посилити охорону громадського порядку та об’єктів, що забезпечують життєдіяльність населення Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади.
17. Керівникам підприємств, установ та організацій забезпечити:
17.1. Щоденну перевірку стану здоров’я працівників шляхом опитування та, при необхідності, вимірювання температури тіла безконтактним методом.
17.2. Проведення постійних щоденних заходів із дезінфекції. Для цього в кожній установі при вході має бути встановлений дозатор із дезінфекційним засобом для обробки рук. Крім того, щоденно проводити дезінфекцію дверних ручок, перил, санвузлів, при можливості запроваджувати закриття закладів два-три рази на день на санітарну годину.
Звертаюсь до заможних людей, меценатів, керівників підприємств та установ міста.
Ви зробите надзвичайно корисну і важливу справу, якщо придбаєте та подаруєте медичному закладу міста необхідне медичне обладнання, експрес-тести та засоби індивідуального захисту.
Дякую приватному підприємцю, депутату міської ради Бойчуку Віталію Миколайовичу за те, що він придбав та подарував місту 4 акумуляторних ранцевих оприскувачі, які будуть використовуватись для проведення дезінфекції приміщень.
За рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, 2 оприскувачі направлено до Новоград-Волинського міськрайонного відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Житомирській області, ще 2 оприскувачі — у заклад охорони здоров’я.
Лише спільними зусиллями ми подолаємо цей непростий період нашого життя.
Будьте свідомими! Бережіть себе та своїх близьких!
Олена ПОНОМАРЕНКО, т.в.о. міського голови, секретар міської ради
https://www.youtube.com/watch?v=n6hvgyxHjLE