Депутати міської ради зібралися на позачергове засідання сесії

Депутати міської ради зібралися на позачергове засідання сесії

19 березня відбулося позачергове засідання сорокової сесії міської ради сьомого скликання (розпорядження від 10.03.2020 року №46(о)). Позачергове засідання було скликано з метою вирішення невідкладних питань. Проекти рішень попередньо опрацьовані під час засідань постійних комісій міської ради. Пропозиції та зауваження депутатів міської ради узагальнені та оформлені протокольно.
Участь у позачерговому засіданні сесії міської ради взяли 27 депутатів. Головуюча на засіданні т.в.о. міського голови, секретар міської ради Олена Пономаренко озвучила перелік питань порядку денного (12 питань) та запросила до слова головного лікаря КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» Василя Бориса для інформування депутатів щодо стану готовності лікарні до пандемії коронавірусу.
Василь Миколайович повідомив, що міськрайТМО проводить превентивні заходи з підготовки до прийому хворих з коронавірусною інфекцією. Нагадаємо, що рішенням тридцять дев’ятої сесії міської ради на ці заходи було виділено 1 млн грн. Василь Борис відзвітував, що для медичних працівників станом на 19 березня закуплено 1240 індивідуальних респіраторів різних класів, 20 протиепідемічних костюмів та дезінфікувальні засоби. Очікується надходження ще 120 протиепідемічних костюмів, 500 респіраторів та 2000 одноразових масок, замовлено 30 експрес-тестів. Також міськрайТМО переведено в режим суворого карантину. Половина лікувального корпусу готується до перепрофілювання за потреби в інфекційне відділення.
Крім того, згідно з Законом України щодо протидії коронавірусу пропонується встановити доплати медичним працівникам, які беруть участь у ліквідації захворювання серед населення в розмірі до 200% до заробітної плати. Депутати вирішуватимуть питання виплати з міського бюджету грошової надбавки медпрацівникам на черговій сесії міської ради 23 квітня.
Між тим, у рамках порядку денного позачергового засідання сесії внесені зміни до бюджету Новоград-Волинської міської ОТГ на 2020 рік. Однак, вирішено тимчасово не розподіляти кошти на потреби виборчих округів та призупинити з 20.03.2020 р. по 23.04.2020 р. фінансування субвенцій з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів, капітальних видатків, крім видатків на придбання медичного обладнання для КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» та субвенцій із державного, обласного та бюджетів ОТГ у зв’язку з ситуацією, яка склалася з поширенням коронавірусу.
Депутати міської ради погодили делегувати функції замовника від КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» до департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА на виконання робіт з будівництва (коригування) хірургічного корпусу.
У зв’язку з медичною реформою прийнято зміни до редакції Статуту КНП «Новоград-Волинське міськрайонне стоматологічне медичне об’єднання», а саме дозволено самостійно встановлювати на договірних засадах вартість платних стоматологічних медичних послуг та затверджувати тарифи на платні стоматологічні медичні послуги.
Також погоджені зміни до Програми розвитку культури й туризму на 2019-2023 роки та затверджено план фінансово-господарської діяльності КП Новоград-Волинської міської ради «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» на 2020 рік, а також ряд земельних питань. Між тим, не підтримано проект рішення «Про майно комунальної власності».
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради

ДОДАТОК 1 ДО РІШЕННЯ МІСЬКОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕБ ТА НС ВІД 24.03.2020 р.
Перелік спеціалізованих магазинів з продажу насіння, засобів захисту рослин та мінеральних добрив у м.Новограді-Волинському:

  1. Магазин «Зелений дім», площа Лесі Українки, 3

  2. Магазин «Агро-магазин», вул.Шолом-Алейхема, 1

  3. Магазин «Екзотика», вул.Шевченка, 1

  4. Магазин «Щедре поле», вул.Шолом-Алейхема, 1

  5. «Екзотика», вул.Житомирська, 116

  6. «Садиба», вул.Житомирська, 116

  7. «Садівник», вул.Г.Сагайдачного, 26Б

  8. «Все для саду і городу», вул.Г.Сагайдачного, 17Б

  9. «Зелений сад», вул.Г.Сагайдачного, 178

  10. Магазин, вул.Вокзальна, 1Б

  11. «Садівник», вул.Ю.Глухова, 65

  12. Магазин «Насіння», вул.Ю.Глухова, 65.


Анна ВИСОЦЬКА, секретар комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій