Посилено заходи з недопущення поширення коронавірусу COVID-19 на території Новоград-Волинської міської ОТГ

24 березня т.в.о. міського голови, секретар міської ради Олена Пономаренко провела позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо запобігання поширенню інфекційних захворювань.
Під час засідання були розглянуті питання щодо посилення обмежувальних заходів із запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території Новоград-Волинської міської ОТГ.
Відтак, станом на 24 березня нових звернень до медичних закладів Новоград-Волинської міської ОТГ з приводу підозри на коронавірусну інфекцію не надходило. Як уже повідомлялося, КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» переведено в режим суворого карантину. Половина лікувального корпусу готується до перепрофілювання за потреби в інфекційне відділення. Діюче інфекційне відділення облаштовано задля лікування пацієнтів за необхідності кисневою терапією.
Отож за результатами засідання вирішено:
— Зобов’язати керівників релігійних організацій при проведенні богослужінь у храмах територіальної громади дотримуватись обмежень, визначених постановою КМУ від 16.03.2020 №215, рішень міської комісії ТЕБ та НС та оперативного штабу з питань запобігання занесенню і поширенню COVID-19 серед населення Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади.
— З метою запобігання поширенню інфекційного захворювання на території Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади, враховуючи значне поширення у світі випадків захворювання на COVID-19 та значну кількість громадян, які повертаються із-за кордону, Новоград-Волинському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області (Заровний М.П.) посилити контроль за дотриманням вимог карантину населенням громади, особливо особами, які прибули з інших країн.
— КНП «Центр медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради (Вошко І.В.) та Новоград-Волинському міжрайонному відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» (Корпач Н.О.) вжити заходів щодо посилення обліку осіб, які повинні пройти самоізоляцію.
— Відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради (Дутчак Л.Р.) та Новоград-Волинському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області (Коваль О.С.) посилити проведення інформаційно-просвітницької роботи щодо запобігання поширенню захворювання на коронавірусну інфекцію (COVID-19), забезпечити постійне інформування населення через сайти, соціальні мережі, по місцевому телеканалу та в друкованих засобах масової інформації.
— Управлінню житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради (Богданчук О.В.): спрямувати кошти міського бюджету в сумі 50000 грн на проведення дезінфекції місць загального користування для запобігання, ліквідації надзвичайної ситуації медико-біологічного спрямування природного характеру.
Організувати проведення дезінфекції місць загального користування.
— Відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради (Дутчак Л.Р.) спільно з керівництвом Новоград-Волинської районної державної адміністрації, Новоград-Волинської районної ради розглянути можливість та визначити приміщення для проведення обсервації контактного населення.
— КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» (Борис В.М.):
У разі доставлення хворих з інших районів області, перенаправляти їх для лікування до Житомирської центральної міської лікарні №1 та Житомирської обласної дитячої лікарні.
Організувати, як виняток, проведення додаткових медичних оглядів працівників підприємств, установ та організацій міста, за зверненнями їх керівників.
— Начальнику Новоград-Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Ковалю О.С. посилити контроль за дотриманням вимог санітарного законодавства на території міської об’єднаної територіальної громади.
— Надати дозвіл для здійснення торгівлі спеціалізованим магазинам з продажу насіння, засобів захисту рослин та мінеральних добрив, згідно додатку №1.
— Тимчасово призупинити пільгове (безоплатне) перевезення в громадському транспорті.
— Обмежити рух громадського транспорту по місту, а саме: з 06-00 год до 10-00 год та з 15-00 год до 19-00 год у звичайному режимі, у решту годин та у вихідні дні залишити три маршрути руху автобусів — №1, №3 та №14 з інтервалом руху в 1 годину.
— Звернутися із запитом до Кабінету Міністрів України за роз’ясненням щодо роботи суб’єктів господарювання засобами зв’язку в період введення карантину.
Нагадаємо, що контроль за дотриманням умов карантину здійснюють мобільні групи, відповідні служби та правоохоронні органи, які притягують порушників до відповідальності.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради