МОЗ контролюватиме, щоб хворі на коронавірус отримували безкоштовне лікування в медичних закладах

Медична допомога пацієнтам з інфекційними захворюваннями надається безкоштовно — це гарантується Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб».
Про це 1 квітня повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я з посиланням на слова головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.
«МОЗ України контролюватиме, щоб пацієнти із коронавірусною хворобою, які потрапляють у лікарні, мали повне забезпечення лікарськими засобами, медичними виробами для симптоматичного лікування, а в разі потреби специфічного лікування, — і відповідне забезпечення», — нагадав під час брифінгу 1 квітня заступник міністра охорони здоров’я, Головний державний санітарний лікар України та керівник робіт із ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Віктор Ляшко.
Також із 1 квітня 2020 року система охорони здоров’я в Україні працює в іншому режимі. Національна служба здоров’я України передбачила спеціальний тариф для оплати роботи закладів охорони здоров’я, що надають медичну допомогу хворим на COVID-19.
За матеріалами прес-служби МОЗ