У Новоград-Волинському районі знайшли червонокнижну рибу, що водиться в басейнах Чорного й Азовського морів

У Новоград-Волинському районі знайшли червонокнижну рибу, що водиться в басейнах Чорного й Азовського морів

Житомирська рибоохорона в Новоград-Волинському районі знайшла сітку з червонокнижним видом риби, який водиться в басейнах Чорного та Азовського морів. Йдеться про рибу — йорж-носар. Про це 6 квітня у Facebook повідомив Житомирський рибоохоронний патруль.
«5 квітня 2020 року рибоохоронні патрульні Житомирщини вилучили із водойми безхазяйну сітку, у якій була червонокнижна риба. Інцидент стався під час проведення рибоохоронних заходів на р.Случі, поблизу селища Городниці Новоград-Волинського району. Із сітки визволено 1 екземпляр червонокнижного йоржа-носаря», — йдеться в повідомлення.
У Житомирському рибоохоронному патрулі повідомляють, що йорж-носар у водоймах регіону — рідкісний гість: за три роки роботи таку рибу рибоохорона бачить уперше.
«Зазвичай ця риба зустрічається в басейнах Чорного та Азовського морів: у річках Дністер, Південний Буг, Дніпро», — розповіли в рибоохороні. Вони зазначають: штраф за вилов такої риби — 165 грн за один екземпляр.
«У період із 1 по 5 квітня 2020 року Житомирський рибоохоронний патруль викрив 25 порушень природоохоронного законодавства. Складено 10 адмінпротоколів за ч.4 ст.85 КУпАП (Грубе порушення правил рибальства), два — за ч.3 ст.85 КУпАП (Порушення правил рибальства) та 13 актів виявлення та вилучення майна, власники яких не встановлені. Усього за цей період вилучено 66 од. заборонених знарядь лову, із них — 47 сіток, загальною довжиною 2000 метрів», — йдеться в повідомленні.
Житомирський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватися природоохоронного законодавства. Інформацію про порушення правил рибальства, незаконного збуту водних біоресурсів, а також продаж заборонених знарядь лову просять повідомляти на телефони «гарячої лінії» управління: (0412) 24-57-81 або (067) 414-60-74.
За матеріалами Житомирського рибоохоронного патруля