На засіданні штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції COVID-19

На засіданні штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції COVID-19

7 квітня перший заступник міського голови Сергій Колотов провів чергове засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції COVID-19.
Були розглянуті звернення, які надійшли до виконавчого комітету міської ради, у зв’язку з дією режиму карантину на території Новоград-Волинської міської ОТГ.
Зокрема за результатами обговорення, було вирішено наразі не погодити відкриття на території ринків місць для продажу посадкового матеріалу. Повторно це питання буде внесено на розгляд засідання штабу після 20 квітня.
Прийнято рішення дозволити здійснювати торгівлю деталями та приладдям для транспортних засобів та сільськогосподарської техніки, за умови забезпечення персоналу (зокрема, захист обличчя та очей) та відвідувачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі — виготовленими самостійно, перебування в приміщенні — не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів.
Низку доручень надали керівникам ОСББ, у тому числі: забезпечити щоденне вологе прибирання та дезінфекцію тамбурів, сходових клітин, ліфтів у житлових будинках тощо; двічі на день проводити дезінфекційну обробку перил, ручок вхідних дверей під’їздів, поштових скриньок дезінфектантом; забезпечити належне прибирання прибудинкових територій, щоденний вивіз сміття та дезобробку контейнерів і дезінфекцію сміттєзбірних майданчиків.
Щодо роботи громадського транспорту, то було вирішено залишити раніше погоджені графіки. Нагадаємо, що автобуси курсують з 06:00 до 10:00 та з 15:00 до 19:00 — у звичайному режимі, у решту годин та у вихідні залишено три маршрути руху автобусів: №1, №3 та №14 з інтервалом руху — одна година.
На засідання були запрошені представники Баранівської та Ємільчинської громад. Зауважимо, що КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» входить до переліку 12 закладів у Житомирській області, які визначені лікарнями першої хвилі, тож першими прийматимуть пацієнтів із коронавірусом. Згідно з наказом управління охорони здоров’я Житомирської ОДА від 30.03.2020 р. №462, до інфекційного відділення міськрайТМО мають госпіталізуватися дорослі та діти з м.Новограда-Волинського, Новоград-Волинського, Ємільчинського та Баранівського районів.
На засіданні були розглянуті й питання щодо співпраці з фінансування КНП «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання» для надання медичних послуг щодо госпіталізації хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 жителів Баранівського та Ємільчинського районів.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради