На кордоні з Білоруссю в Житомирській області закрили єдиний пункт пропуску для пішохідного сполучення

У ніч проти 7 квітня на кордоні введено додаткові обмеження: пункт пропуску «Виступовичі» закрили для пішохідного сполучення. Про це 6 квітня повідомила прес-служба Житомирського прикордонного загону Держприкордонслужби України.
«Інформуємо, що, у відповідності до постанов та розпоряджень Уряду щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на кордоні з Білоруссю, у межах ділянки відповідальності Житомирського прикордонного загону, з 00 год 00 хв 07 квітня, окрім запроваджених правил, вводяться додаткові обмеження:

  • тимчасово закривається міждержавний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Вільча», розташований у Поліському районі Київської області;

  • тимчасово припиняється пішохідне сполучення для всіх категорій громадян у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Виступовичі», розташованому в Овруцькому районі Житомирської області», — йдеться в повідомленні.


У Держприкордонслужбі нагадали, що з 16 березня на Житомирщині тимчасово закрили міждержавний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Майдан-Копищанський», що знаходиться в Олевському районі.
Тобто в межах Київської та Житомирської областей діятиме лише пункт пропуску для автомобільного сполучення «Виступовичі», який є одним із 19 пунктів пропуску, де можна перетнути державний кордон України власним автотранспортом.
«Відмітимо, що у зв’язку з тимчасовими обмеженнями, жодного пункту пропуску на державному кордоні, де здійснюється пішохідне сполучення, немає. Просимо громадян врахувати зазначену інформацію під час перетину кордону та з розумінням ставитися до проведених заходів», — повідомили прикордонники.
Нагадаємо, з 17 березня в Україні закрили кордон для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення. У Житомирській області на кордоні з Білоруссю закрили пункти пропуску й пішохідне сполучення.
Житомир.info