Масштабну пожежу в Романівському районі ліквідували, один із рятувальників потрапив до реанімації

Масштабну пожежу в Романівському районі ліквідували, один із рятувальників потрапив до реанімації

Пожежу в селі Борятині Романівського району, де через палаючу суху траву загорілися будівлі, ліквідували. Про це після 21:00 13 квітня повідомила прес-служба управління ДСНС України в Житомирській області.


«О 10:50 до Служби порятунку «101» селища Романова надійшло повідомлення про займання сухої трави на полі біля с.Борятина. На місце події було спрямовано відділення рятувальників 26-ї Державної пожежно-рятувальної частини. По прибуттю встановлено, що вогнем пройдено 2 га сухої трави, йде розповсюдження. О 13:20, унаслідок сильних поривів вітру, змінився напрямок розповсюдження пожежі. Вогонь фронтом 500 м миттєво перекинувся на населений пункт Борятин та охопив 27 будівель, розташованих на одній вулиці біля поля. Серед них — 16 житлових будинків (12 із них — пустки) та 11 господарських будівель», — йдеться в повідомленні.
Додатково до місця пожежі були направлені з навколишніх районів 10 одиниць пожежної техніки, 43 чоловіки особового складу. Також залучили трактор, 2 автоцистерни, пристосовану для пожежогасіння техніку та особовий склад із ранцевими оприскувачами ДП «Романівське ЛГ АПК». Усього на місці пожежі працювало 15 одиниць техніки та 53 чоловіки.
О 14:43 пожежа в селі Борятині була локалізована, о 20:20 — ліквідована. Вогонь пройшов 13 га території.
У ДСНС зазначають: під час пожежі врятовано 71 будівлю: 28 житлових будинків та 43 господарські будівлі. Один із рятувальників під час гасіння пожежі отримав опіки верхніх дихальних шляхів та госпіталізований до реанімаційного відділення Чуднівської лікарні.
Нагадаємо, 13 квітня 2020 року Верховна Рада на позачерговому пленарному засіданні прийняла закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу». Відповідно до закону, штрафи за забруднення повітря та випалювання сухої трави стали більшими.
Житомир.info