Українська співачка у Валенсії дає концерти з балкона

Українська співачка у Валенсії дає концерти з балкона

Оперна співачка харків’янка Юлія Сафонова, яка напередодні пандемії коронавірусу опинилася в іспанській Валенсії, тепер через карантин дає концерти з балкона будинку й збирає чимало слухачів. Про це «Укрінформу» розповіла мати співачки, яка з нею постійно спілкується онлайн, координатор школи журналістики Харківського прес-клубу Тетяна Танчук.
«Радію за Юлію, яка в умовах карантину (а в Іспанії його треба жорстко дотримуватися) знайшла спосіб підтримувати не тільки особисту творчу форму, але й шанувальників класичної та сучасної музики, популярних іспаномовних творів та українських пісень. Судячи з оплесків із балконів, які лунають на відео, такі концерти викликають захоплення валенсійців», — розповіла Тетяна.
За її словами, доньці акомпанує подруга, відома колумбійська піаністка Даніела Окампо. Якось глядачі попросили про черговий концерт, і коли наступного дня творчий дует з’явився на балконі, то на них чекав сюрприз: слухачі вийшли на свої балкони, одягнені у вечірні сукні, як на прем’єру спектаклю. І це, розповіла матері Юля, створило неймовірне відчуття.
Юлія Сафонова музичну освіту здобула в Національній музичній академії імені Чайковського в Києві та у Валенсійській консерваторії. Юлія — перша харків’янка, яка стала учасницею програми Центру Пласидо Домінго у Валенсії. Виконувала оперні партії на сцені Палацу мистецтв королеви Софії (Palacio de las Artes Reina Sofia) та Палаці музики (Palau de la Musica). Юлія також є переможницею Міжнародного вокального конкурсу Martin I Soler (Мартін Солер) в Іспанії та лауреатом низки міжнародних конкурсів в Україні.