Позачергове засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС

Позачергове засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС

13 квітня т.в.о. міського голови, секретар міської ради Олена Пономаренко провела позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Під час засідання було проінформовано про поточну ситуацію з поширення COVID-19 у Житомирській області та у Новоград-Волинській міській ОТГ.
Також наголошено, що особи, які здійснюють перетин державного кордону, підписують інформовану згоду на проведення протиепідемічних і/або профілактичних заходів, тобто, згоду на самоізоляцію. Дані про таких осіб державною прикордонною службою передаються сімейним лікарям для контролю.
Однак, для оперативного інформування кожен свідомий громадянин після повернення з-за кордону має повідомити про це свого сімейного лікаря. У разі, якщо декларацію із сімейним лікарем не підписано, потрібно звернутися за телефоном «гарячої лінії» КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» міської ради: (04141) 3-54-40 (з 08.00 до 20.00), де нададуть необхідну інформацію, скерують та порадять, що робити. При невідкладному стані варто викликати бригаду екстреної медичної допомоги за телефоном: 103.
Крім того, було зазначено та затверджено, що місцями, які можуть бути використані для тимчасової обсервації (ізоляції) осіб, визначено школу-інтернат, гуртожиток медичного коледжу та готель «Тополя». 5-й поверх лікувального корпусу КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» буде використовуватися для розміщення медичного персоналу, який лікуватиме хворих на COVID-19.
Відповідальним особам було надано низку протокольних доручень. Зокрема, враховуючи наближення святкування Великодня християнами східного обряду, вирішено ще раз звернутися до керівників релігійних організацій щодо дотримання умов карантину та проведення богослужіння онлайн. Управлінню ЖКГЕ та КВ міської ради доручено посилити проведення дезінфекції місць громадського користування у вихідні, а також внести на розгляд сесії міської ради питання виділення коштів для закупівлі ваг із метою контролю за недопущенням перевантаження автотранспорту, який перевозить сипучий вантаж (відсів, щебінь) із ТОВ «Новоград-Волинський каменедробильний завод».
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради