У Новограді-Волинському підтвердили перший випадок захворювання на COVID-19

У зв’язку з лабораторно підтвердженим випадком інфікування коронавірусною інфекцією мешканки міста Новограда-Волинського, 11 квітня відбулося позачергове засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням COVID-19.
Увечері 9 квітня мешканку міста віком 32 роки каретою екстреної медичної допомоги було доставлено до інфекційного відділення КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» зі скаргою на погіршення стану здоров’я, проведено забір біоматеріалу, який передано в ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України». Станом на 22:00 10 квітня результат виявився позитивним.
Чоловік хворої на коронавірус 27 березня повернувся з-за кордону та разом із дружиною перебував на самоізоляції вдома.
Проведено дезінфекцію їх помешкання. Контактні особи встановлені та перебувають на самоізоляції під контролем сімейних лікарів.
Враховуючи вищезазначене, з 13 квітня було вирішено внести зміни до обмежень руху громадського транспорту. Відтак, із 10:00 до 16:00 автобуси по місту не курсують. Із 06:00 до 10:00 та з 16:00 до 20:30 перевезення здійснюються, відповідно до транспортних карток на право першочергового проїзду в громадському транспорті міста, яке надано медичним працівникам та тим пасажирам, які їдуть на роботу на підприємства, що забезпечують критично важливі сфери життєдіяльності міста. Телефон для довідок: (04141) 2-13-70.
Шановні жителі Новоград-Волинської міської ОТГ! Наближається головне християнське свято — Великдень. Закликаємо представників релігійних конфесій та вірян із розумінням й особистою відповідальністю поставитися до карантинних обмежень, що запроваджені в місті та країні з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції.
Обмежте масове святкування та відвідування церков, кладовищ у поминальні дні. Відсвяткуйте Великодні свята вдома, у вузькому колі найрідніших. Максимально обмежте пересування по місту та відвідування місць громадського користування.
Будьте самосвідомі, бережіть себе, своїх рідних та близьких!
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради