На засіданнях штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої COVID-19

На засіданнях штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої COVID-19

Протягом тижня під головуванням першого заступника міського голови Сергія Колотова проходили засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції COVID-19.
Під час засідань, відповідно до змін, внесених Урядом, було прийнято низку рішень. Зокрема, дозволено суб’єктам господарювання: надавати послуги поштової та кур’єрської діяльності; здійснювати будівельні роботи; діяльність зі збирання і заготівлі відходів; надавати послуги хімчистки.
Розглянули розроблений протокол дій щодо поховання померлих унаслідок COVID-19. Зокрема, алгоритми дій під час проведення поховання померлої від коронавірусної хвороби особи, яка була госпіталізована до КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО», та під час проведення поховання особи, яка померла від COVID-19 за місцем проживання.
До проведення заключної дезінфекції житлових будинків, квартир, під’їздів, інших приміщень, прилеглої території, в разі випадку захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19, вирішили залучати сили та засоби: Новоград-Волинського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України», Новоград-Волинської районної державної ветеринарної лікарні та Новоград-Волинського міськрайонного відділу УДСУ з надзвичайних ситуацій у Житомирській області. У разі потреби, буде залучено транспорт військових частин Новоград-Волинського військового гарнізону.
Крім того, фінансовому управлінню міської ради доручено внести на розгляд чергової сесії питання щодо матеріально-технічного забезпечення заходів на території Новоград-Волинської міської ОТГ з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції COVID-19.
Також члени штабу звернулися до Новоград-Волинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо забезпечення здійснення контролю за дотриманням санітарних вимог при транспортуванні сипучого вантажу (відсіву, щебеню) ТОВ «Новоград-Волинський каменедробильний завод».
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради