ЗРОСТАЄ МАЙБУТНІЙ ЧЕМПІОН?

ЗРОСТАЄ МАЙБУТНІЙ ЧЕМПІОН?

Дев’ятирічний хлопчина з Новограда-Волинського Віталій Каратуша був удостоєний звання кращого спортсмена міжнародного турніру із карате-до (кубка Києва), що пройшов у столиці 24 травня. Юний вихованець тренера Вадима Рибачка вийшов переможцем одразу у двох вагових категоріях своєї вікової групи (у категорії до 30 кг та понад 30 кг). Загалом юнак провів на змаганнях 13 поєдинків.
Кубок Києва традиційно є одним із найбільш представницьких турнірів із карате-до, що проводяться на Україні. Цей статус було підтверджено й цього разу — на змагання прибули понад чотири сотні учасників (діти, юніори, дорослі) із семи країн. Крім українців, були заявлені клуби карате із Росії, Білорусі, Молдови, Узбекистану, Грузії та Латвії. Майже всі провідні вітчизняні клуби делегували свої команди. Відтак, у кожній категорії за нагороди билися не менше 30 спортсменів. Тож, шлях до перемоги та її вага зростали в декілька разів.
На жаль, решта членів новоград-волинської команди (усього звягельчан на цей турнір прибуло одинадцять) до п’єдесталу пошани цього разу не дісталися. Хоча окремим спортсменам таки вдалося подолати по декілька раундів. Серед головних причин цих локальних невдач тренер Вадим Рибачок називає втому в одних спортсменів (тих, котрі протягом сезону взяли участь майже у всіх значних турнірах) та відсутність досвіду в інших.
Що не спромоглися зробити поодинці — вдалося здійснити гуртом. У командному куміте серед спортсменів віком 8-9 років тріо новоград-волинців (Віталій Каратуша, Роман Береговий та Антон Сергійчук) посіло друге місце, поступившись лише одеситам. Цей успіх, укупі з двома першими місцями Віталія Каратуші, дозволили новоград-волинському клубу потрапити до п’ятірки кращих. Зважаючи на високий рівень турніру, результат слід визнати вдалим.
Олег БРЮХАНОВ