ЗНОВУ ПЕРЕМОГА. З ВЕЛИКИМ РАХУНКОМ

ЗНОВУ ПЕРЕМОГА. З ВЕЛИКИМ РАХУНКОМ

У третьому турі першості області з футболу «Звягель-750» приймав дебютанта вищого девізіону, переможця минулорічних змагань в першій лізі ФК «Зоря-Енергія» з Романова. На розминці гості порадували око своїми фізичними ростовими даними, однак, як виявилося надалі, ці показники особливих дивідендів гостям не принесли. Команда «Звягель-750», що вийшла на поле, тримаючи за руки юних футболістів, цього разу мала такий склад: у воротах — Максим Дубров, польові гравці — Ігор Вакуленко, Руслан Соболевський, Дмитро Горбаченко, Андрій Диняк, Віталій Ванжура, Дмитро Ржондковський, Анатолій Доманський, Ярослав Корнійчук, Михайло Войтович, Роман Весельський. Матч розпочався атаками господарів, які за рахунок швидких передач неодноразово доводили м’яч до карного майданчика гостей. Невдовзі був створений гольовий момент, але удар нашого нападника А.Доманського, після виходу справа на ворота сам на сам з воротарем «Зорі», був неточним.
На фото: у другому ряду другий справа Ярослав Корнійчук

Гості грали без паніки, стримуючи суперників, в свою чергу відповідали контратаками. Четверта за рахунком атака принесла результат: лівий крайній нападник, продемонструвавши хороший швидкісний дриблінг, зумів з-під ноги нашого захисника завдати разючого удару в ближній кут воріт. Наш голкіпер із кидком запізнився. Розпочавши з центру поля звягельчани ще більше збільшили атакуючі оберти. Особливо відрізнявся Ярослав Корнійчук, котрий напередодні матчу відзначив свій день народження. Отримавши попередження за грубу гру, Ярослав через декілька хвилин реабілітував себе, стрімко пройшовши по місцю правого нападника і завдавши невідпорного удару в дальній кут воріт, так рахунок став нічийним. Незабаром господарям вдалося провести другий гол, однак через положення «поза грою» арбітр гол не зарахував.
До кінця першого тайму гравці обох клубів мали можливість для взяття воріт, однак ударам бракувало точності або ж надійно грали голкіпери.
Вже на початку другої половини матчу сильного удару здалеку завдав Михайло Войтович — м’яч потрапив у хрестовину воріт, незабаром зі штрафного поблизу воріт суперника Дмитро Ржондковський мав реальну можливість подвоїти рахунок, однак лічені сантиметри розділили м’яч і стійку воріт.
Знову свою майстерність та бойовитість демонстрував іменинник, якого можна було бачити на усіх ділянках поля, його товариші по команді також були налаштовані на перемогу. Після подачі чергового кутового удару у виконанні Дмитра Горбаченка, захисники відбили м’яч прямо на Андрія Диняка, який технічно обробивши його, обігравши ще й захисника, на запасі невідпорно пробив низом у кут воріт гостей, рахунок став 2:1. Не переводячи дух, звягельчани заграли ще енергійніше. І знову забили гол, гольову атаку розпочав наш капітан, який зробив точну прострільну передачу на А.Доманського, після чого Анатолій закотив м’яч у порожні ворота. Це вже була перемога. Романівська команда практично зупинилася, цим скористався Ярослав Корнійчук, який легко на швидкості обійшов кількох суперників та голкіпера і послав останній 4-й м’яч у цій грі у сітку воріт ФК «Зоря-Енергія». Ця налаштованість на атаку дозволила Ярославу отримати звання кращого гравця матчу. Щоправда, ще одну реальну можливість збільшити рахунок мав Д.Горбаченко, який не влучив у порожні ворота.
Тренер ФК «Звягель-750» провів ряд замін, і слід визнати, що заміни ці були досить вдалими. Хороше враження справили на численних уболівальників новачки команди Дмитро Лободін, Анатолій Корнійчук.
Свій черговий матч ФК «Звягель-750» проведе на виїзді в смт.Овруч, де суперником буде ще один дебютант вищої обласної футбольної ліги ФК «Вручій», що наразі поступився у двох стартових матчах і дуже хоче перемогти. Тож гра не обіцяє звягельчанам легкої прогулянки.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ
Фото Віктора ТИМОЩУКА