Що робити, якщо через носіння маски пітніють окуляри?

Пандемія вірусу перетворила життя багатьох людей у кошмар. Ми змушені сидіти вдома, хтось втратив роботу, чимало людей почали страждати від панічних атак. На вулицю багатьох міст не вийти без рукавичок і масок. Будь-якій людині носіння маски спричиняє дискомфорт, але більше за всіх страждають люди, які через проблеми із зором постійно ходять в окулярах. Сьогодні ми розповімо вам про способи, які допоможуть уникнути запотівання скелець під час носіння маски, — інформує Ukr.Media.
ЧОМУ МАСКА СПРИЧИНЯЄ СТІЛЬКИ НЕЗРУЧНОСТЕЙ?
Всесвітня організація охорони здоров’я досі стверджує, що маску повинні носити лише хворі, оскільки вона не дозволяє слині й слизу з частинками вірусу поширюватися на великі відстані, але при цьому не захищає здорову людину від зараження. Однак, керівництво багатьох країн вводить обов’язкове носіння масок у громадських місцях і встановлює штрафи за порушення правил.
З цієї причини більшість людей виходять на вулицю в масках і на собі перевіряють, наскільки вона не зручна. Головний її недолік — це те, що в ній дуже жарко. Часто обличчя стає мокрим і починає червоніти, через це ми постійно торкаємося до маски, що не рекомендується робити під час вірусу. Найбільше страждають люди, які носять окуляри. Скельця окулярів запотівають буквально через кілька хвилин. Їх доводиться постійно протирати та поправляти, що збільшує ризик зараження.
ЯК УРЯТУВАТИ ОКУЛЯРИ ВІД ЗАПОТІВАННЯ?
Порада 1
Це найпростіший і швидкий метод. Перед тим, як надіти маску, потрібно зігнути її краєчок усередину.
Порада 2
На ділянку маски, де вона буде доторкатися до носа, необхідно розмістити невеликий шматочок тканини або паперової серветки.
Порада 3
Переконайтеся, одягаючи маску, що окуляри знаходяться поверх неї. Якщо маска прикриватиме нижню частину скелець, то вони моментально запотіють через гаряче дихання.
Порада 4
Якщо ви пошили маску самостійно, то варто прикріпити на відрізку, що знаходиться в районі носа, невеликий шматочок дроту або скріпки. Це допоможе тканині щільніше прилягати до носа, окреслюючи контури обличчя, і не пропускати тепле повітря, через яке пітніють окуляри.
Порада 5
Аби бути впевненим, що маска не доставить багато неприємних моментів на вулиці й не збільшить ризик зараження внаслідок частого торкання обличчя руками, промийте окуляри в мильній воді. Мило допоможе сформувати на склі прозору плівку, яка не дасть окулярам запотіти. Якщо є можливість, то можна придбати спеціальний спрей.