«Невдовзі згадуватимемо все, як страшний сон»

«Невдовзі згадуватимемо все, як страшний сон»

Наша газета продовжує ділитися рецептами читачів від хандри на карантині. В Інтернеті користується популярністю жарт про те, що нині в усіх, хто працює дистанційно, єдина форма одягу — піжама двох видів: для сну й для роботи. Наш заклик поділитися з редакцією світлинами в «карантинних костюмах» отримав багато лайків, але, на жаль, не світлин. Очевидно, не в усіх вистачило хоробрості, що, у принципі, можна зрозуміти. Адже ми звикли себе асоціювати не лише з домашніми стінами, тож по-різному переживаємо цей процес. Далі публікуємо дописи найактивніших читачів, яким висловлюємо вдячність.
Наталія КОВНАЦЬКА, стоматолог, майстриня: «З настанням тепла закинула шиття й повністю зайнялася роботою на подвір’ї біля приватного будинку. Не в усіх є така можливість, але в умовах карантину вона для багатьох стала рятівною. Мешканцям приватного сектору легше пережити цей період, бо завжди знайдеться, що робити біля хати: клумби, перші квіти, городи, сонечко, спів пташок… І ти вже не так гостро відчуваєш обмеження в пересуванні, яке гнітить більшість».

Алла ВОЛОДІНА, громадська діячка, багатодітна мама: «Оптимізм зі мною крокує по життю. І нинішня ситуація — не виняток. Пощастило, що не вмію бути в песимістичному настрої. Як справляюся на карантині? Не дивлюся телевізор, бо просто немає часу. Читаючи новини у ФБ чи інших ресурсах, не забуваю про інформаційну гігієну, довіряючи лише офіційним джерелам.
Одягаємо маски, миємо руки, часто знаходимося на свіжому повітрі. Життя у власному будинку має свої плюси, бо можна дихати свіжим повітрям, а не сидіти днями у квартирах. Карантин дав змогу нам усією сім’єю бути більше часу разом.
Почала ще активніше займатися соціальними справами (шити маски, допомагати літнім людям), адже звичний ритм мого життя сповільнився. Як і всім, мені хочеться швидшого закінчення обмежень. Як людину, котра вивчала економічну політику та врядування, мене сильно хвилює, як країна оговтуватиметься в економічному плані».
Оксана КОВАЛЬЧУК, менеджер туристичної агенції: «Коли відкриють кордони у світі, поки що ніхто точно сказати не може, бо не знає. Тим клієнтам, які придбали тури і не полетіли на відпочинок, ми бронюємо нові замовлення. Працюю дистанційно, удома. Клієнти — адекватні люди, до ситуації поставилися спокійно і з розумінням. Невдовзі ми згадуватимемо все, як страшний сон. Лишається трішки перетерпіти, чекаючи закінчення карантину».
Юлія КЛИМЧУК
Фото з архівів читачів