До уваги мешканців міста! Про особливості надання житлових субсидій на період дії карантину

25 березня 2020 року Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України №247 «Про особливості надання житлових субсидій», якою передбачено додаткове посилення соціальної підтримки малозахищених верств населення в умовах карантину.
Відтак, на період дії карантину не буде припинено надання житлових субсидій для громадян міста, за винятком випадків, коли унеможливлюється їх призначення (переїзд родини на інше місце проживання або смерть одинокої особи).
Усім домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді 2019/2020 років, субсидія на наступний період буде призначена автоматично без звернень.
Розрахунок житлових субсидій на період карантину відбуватиметься з урахуванням збільшених на 50% соціальних нормативів користування такими комунальними послугами, як централізоване водопостачання і водовідведення, постачання газу та електроенергії для побутових потреб (окрім опалення).
Також відтерміновано впровадження з 1 травня 2020 року до першого числа місяця, наступного за місяцем закінчення карантину, мінімального обов’язкового платежу за спожиті послуги в розмірі 20% середньомісячного сукупного доходу домогосподарства, який було передбачено з травня 2020 року.
Лілія ХРУЩ, директор департаменту праці та соціального захисту населення міської ради