Під час поминальних днів кладовища на території Новоград-Волинської міської ОТГ закриті для відвідування

Під час поминальних днів кладовища на території Новоград-Волинської міської ОТГ закриті для відвідування

22 квітня керівник робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, перший заступник міського голови Сергій Колотов за участі т.в.о. міського голови, секретаря міської ради Олени Пономаренко, заступників міського голови та керівництва району провів чергове засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції COVID-19.
На початку засідання Сергій Колотов проінформував членів штабу, що Великодні богослужіння в церквах міста в ніч із 18 на 19 квітня відбулися спокійно, громадяни проявили правову свідомість і дослухалися до закликів дотримуватися карантину та святкувати Великдень удома. А також висловив подяку працівникам поліції та комунальної установи міської ради «Служба охорони громадського порядку», які під час Великодніх свят забезпечували громадську безпеку та порядок біля храмів, проводили профілактичну роботу з населенням щодо неухильного дотримання всіх карантинних обмежень.
Перший заступник міського голови наголосив, що на період поминальних днів усі кладовища на території Новоград-Волинської міської ОТГ закриті для відвідування. Відповідне рішення було прийнято 17 квітня на засіданнях штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції COVID-19, і міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Безпосереднє патрулювання кладовищ на місцях здійснюватимуть працівники поліції та комунальної установи міської ради «Служба охорони громадського порядку».
Про стан захворюваності на коронавірус у Новоград-Волинській міській ОТГ доповів начальник відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Любомир Дутчак. Станом на 22 квітня в місті Новограді-Волинському лабораторно підтверджено 5 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію (жінки 27, 32, 39, 67 та 72 років). Також COVID-19 лабораторно підтверджено у двох жителів району (чоловік, 55 років, із с.Гульська, хлопець, 17 років, із с.Чижівки). Стан 67-річної жінки — украй важкий, вона підключена до апарата штучної вентиляції легень. В інших хворих — стан задовільний. Проведена дезінфекція помешкань хворих, визначено коло контактних осіб, серед яких є і медичні працівники. Контактні особи знаходяться на самоізоляції під наглядом сімейних лікарів.
Наразі немає ліків від коронавірусної хвороби, і єдиним ефективним способом вберегтися від її поширення є самоізоляція та перебування вдома. Тож закликаємо вас, шановні жителі громади, проявити самодисципліну та продовжувати дотримуватися карантинних обмежень, які насамперед спрямовані на недопущення поширення небезпечної хвороби, збереження вашого здоров’я та життя ваших рідних і близьких.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради