Дистанційне навчання: батьки змінили на краще свою думку про вчителів

21 квітня відбулися планові наради з керівниками закладів освіти міста в режимі відеоконференції. На нараді обговорено низку важливих питань, зокрема, організація завершення навчального року та проведення підсумкового оцінювання учнів.
Керуючись листом МОНУ від 16.04.2020 р. №1/9-213 та враховуючи пропозиції, висловлені під час онлайн-опитування, у якому взяли участь майже 2500 батьків, видано наказ по управлінню освіти і науки щодо організованого завершення 2019-2020 навчального року. Серед пропозицій, які найчастіше зустрічалися в результаті дослідження були: зменшити обсяг навантаження та домашніх завдань, упорядкувати графіки проведення уроків, давати більше відеоуроків учителями наших шкіл для збільшення зворотного зв’язку, посилити контроль за виконанням домашніх завдань та їх оцінюванням.
Також багато схвальних відгуків та подяк щодо роботи вчителів. До речі, близько 21% опитаних змінили свою думку на кращу. А найголовніше, що переважна частина батьків не вважає дистанційне навчання повноцінною заміною очного навчання та бажають швидшого повернення дітей до школи.
Також до обговорення запропоновано проект програми «Безпечне та якісне харчування дітей у закладах освіти Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади на 2020-2023 роки», яка планується до затвердження на черговій сесії міської ради в червні 2020 року.
Із керівниками закладів дошкільної та позашкільної освіти обговорили питання переведення працівників у режими дистанційної роботи або простою та вкотре наголошено, що залучення благодійної допомоги батьків вихованців має відбуватися винятково на добровільних засадах та з дотриманням чинного законодавства.
Також детально проаналізовано результати перевірки стану дошкільної освіти Житомирської області Державною службою якості освіти України та надано низку рекомендацій керівникам. Акцентовано увагу на тому, що після завершення у квітні всіх процедур тендерних закупівель на послуги проведення вогнезахисної обробки буде проведено просочення дерев’яних конструкцій горищ у семи закладах дошкільної освіти, які вже багато років, внаслідок відсутності коштів, не оброблялися.
У цілому керівники закладів освіти забезпечують організацію дистанційного навчання учнів, режими роботи працівників закладів та дотримання інших карантинних заходів.
За матеріалами управління освіти і науки міської ради