Секретарю міської ради не платитимуть за роботу як міському голові

Секретарю міської ради не платитимуть за роботу як міському голові

Депутати міської ради на сесії 23 квітня не підтримали проект рішення «Про умови оплати праці секретаря міської ради, яка виконує повноваження міського голови на 2020 рік».
Питання оплати праці секретаря міської ради Олени Пономаренко, яка виконує обов’язки міського голови після того, як свої повноваження в лютому за власним бажанням склав Віктор Весельський, викликало в сесійній залі жваве обговорення.
Депутат Сергій Хапчук зазначив: «Я представляю інтереси малого й середнього бізнесу. Зараз хтось працює, але всі мої знайомі не працюють уже півтора місяця через карантин. Доходів ніяких не отримують, хоча сплачують оренду і ще деякі податки. Тому народився такий популярний афоризм, що «виживуть тільки бюджетники». У багатьох містах України міські голови взагалі відмовилися від заробітної плати, хтось відмовився від премії. Зараз усім важко. Я не можу проголосувати за проект рішення, яким у такий час підвищуються премії міського голови. В інші часи — так. Зараз не можу».
Заступник міського голови — начальник фінуправління міської ради Ірина Ящук пояснила: «Ви сьогодні не підвищуєте — ви взагалі затверджуєте умови оплати праці в.о. міського голови. Як це передбачено законом. Якщо не прийняти це рішення, то коли Пономаренко піде у відпустку, треба буде скликати позачергову сесію, щоб прийняти рішення про умови оплати праці того, хто виконуватиме обов’язки міського голови. Хочу вам нагадати, що в структурі оплати праці працівника органів місцевого самоврядування премія складає лише приблизно половину».
Депутат Віталій Якубов згадав про судовий позов, яким на користь Олени Пономаренко мають відшкодувати суму — понад 400 тисяч гривень за вимушені прогули на посаді секретаря, коли в Новограді тривала славнозвісна «секретаріада». Він заявив, що не підтримає це рішення, оскільки Пономаренко й так отримає немалі виплати з міського бюджету.
Олена Пономаренко відповіла, що це рішення наразі перебуває в апеляційному суді. Тому зарано говорити про конкретну суму. Додамо також, що пані Пономаренко в цьому питанні не голосувала, оскільки в неї виник конфлікт інтересів.
Серед тих, хто голосував, проект рішення не набрав достатньої кількості голосів.
Олег БРЮХАНОВ
Фото міської ради