В Україні продовжено загальнонаціональний карантин до 11 травня

Кабінет Міністрів України продовжив дію карантинних заходів у країні до 11 травня. Усі запроваджені карантинні заходи залишаються в силі, чинні норми діятимуть щонайменше впродовж наступних двох тижнів.
Рішення про продовження карантину ухвалено через те, що зростання кількості інфікованих на коронавірус COVID-19 в Україні триває.
Водночас Кабмін дозволив перевезення в громадському транспорті осіб, які виявили бажання бути донорами крові.
Як йдеться в повідомленні Кабміну, після 11 травня почнеться поетапне зняття або послаблення обмежень.
«Моделювання аналітиків НАН України та дані МОЗ свідчать про те, що ми ще не пройшли пік захворюваності і він може настати на початку травня. Виходячи з цього, Уряд ухвалив рішення про продовження карантину до 11 травня», — зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
В Уряду є чіткий план виходу з карантину, який складається з 5 етапів. Розпочати його реалізацію можна буде лише за умови сприятливої епідемічної ситуації.
Денис Шмигаль також зазначив, що Уряд розуміє, що людям і бізнесу зараз непросто: «Тому ми впроваджуємо низку заходів, спрямованих на підтримку українців. Зокрема, збільшуємо виплати по безробіттю, розширюємо програми підтримки бізнесу і фактично впроваджуємо кредитні канікули, підвищуємо пенсії, створюємо нові робочі місця вже сьогодні».
За матеріалами прес-служби Кабміну