На території м’ясокомбінату виявлено понад 100 тонн сміття…

На території м’ясокомбінату виявлено понад 100 тонн сміття…

27 квітня на околиці Новограда-Волинського виявлено несанкціоноване вивантаження сміття. Про звалище на території недіючого м’ясокомбінату до поліції повідомили громадяни, — інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.
На місце події виїжджали працівники слідчо-оперативної групи та екологічної служби для документування обставин події. З’ясовано, що територія орендується товариством з обмеженою відповідальністю, відповідно договору.
На території підприємства зафіксовано наявність понад 100 тонн побутового та промислового сміття, серед якого — платіжні документи з м.Львова.
Відомості про вказану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.239 (Забруднення або псування земель) КК України, — додають у поліції.
Як виявилося в ході позачергової сесії міської ради 30 квітня, приватне підприємство, що орендує цю земельну ділянку, уклало договір із КП «Шляхрембуд» на утилізацію 2000 тонн сміття на рік на міському полігоні ТПВ. 2000 тонн — це половина річної норми сміття, яке продукує увесь Новоград. Такий договір викликав шок серед депутатів, Ігор Юшманов назвав це «злочинною схемою». Детальніше читайте в наступному номері «Звягеля».
Олег БРЮХАНОВ