Учениця з Новограда організувала філософський онлайн-проект для однолітків

Учениця з Новограда організувала філософський онлайн-проект для однолітків

21 квітня в Новограді-Волинському випускниця філософського онлайн-семінару «Обрії майбутнього», що організовується Klitschko Foundation та The Aspen Institute Kyiv, Анна Дідик провела власний он-лайн-проект. Мета онлайн-семінару — сформувати в підлітків схильність до критичного мислення, надихнути на саморозвиток, навчити формулювати цілі на майбутнє, дати можливість обговорити виклики, з якими вони щодня зіштовхуються.
Захід відбувся в онлайн-форматі. Спікер Тетяна Павловська надала відповіді на хвилюючі молодь питання. Також учасники протягом проекту мали змогу обговорити цікаві тексти і зрозуміти сенси, які не були відомі спочатку; попрацювати в групах; весело та цікаво провести час.
«Мені дуже сподобалося проводити свій локальний проект! Звичайно, я хвилювалася, але зараз можу впевнено сказати, що то було дарма. Хоча це було онлайн, але це не завадило нам круто провести час. Це — дуже класний досвід, який багато чому навчає. Учасникам також сподобалось, і вони хочуть побільше таких проектів, тому я не думаю зупинятися», — розповіла Анна.
У квітні 2020 року всі випускники проекту «Обрії майбутнього» від Klitschko Foundation та The Aspen Institute Kyiv організовували власні онлайн-проекти для однолітків по всій Україні, сприяючи інтелектуальному розвитку підлітків та культурі діалогу, а також ділилися власним досвідом, навичками й знаннями.
«Учителі, учні та команди ЗОШ №5 продовжують працювати в проектах та програмах Фонду Кличка. Вітаємо Аню Дідик, ученицю 10 класу, активістку учнівського парламенту, яка стала учасницею Проекту «Обрії майбутнього». Аня виборола право серед 755 претендентів узяти участь у триденному філософському семінарі для підлітків, спрямованому на розвиток критичного мислення, уміння ставити цілі на майбутнє, розробку власних проектів та розвиток комунікативних навичок», — повідомляє спільнота «Новоград. Демократична Команда».
«Для того, щоб опинитися серед двадцяти щасливчиків (саме стільки учасників відібрано), Аня заповнила анкету, давши відповіді на непрості питання, та зняла мотиваційне відео. І все це вона зробила сама, здобувши досвід на тренінгах «Демократичної школи», активно та відповідально працюючи в учнівському парламенті, ставши співорганізатором «Мотиваційного проекту України» в Новограді-Волинському. Бажаємо Ані гарних вражень від участі в заході та цікавих ідей для втілення в школі!» — додають у дописі.
Довідково. Klitschko Foundation — благодійна організація, що розвиває громадянське суспільство в Україні. Через неформальну освіту підлітки і студенти опановують навички XXI століття, впроваджують здоровий спосіб життя, стають екологічно свідомими, беруть участь у міжкультурних обмінах, учаться проектному підходу в житті, навчанні та в майбутній професії. Випускники проектів організовують освітні заходи для однолітків, таким чином стають амбасадорами змін у своїх містах і селах. (Більше інформації за посиланням: https://www.klitschkofoundation.org).
The Aspen Institute Kyiv — це українська позапартійна громадська спілка, що підтримує становлення ціннісно-орієнтованого лідерства, сприяє розвитку культури діалогу та створює можливості для обміну ідеями. З 2018 року Аспен Інститут Київ організовує семінари для українських підлітків (14-16 років) з метою їх залучення до значущого діалогу щодо людської природи, свободи, власності, проблем рівності, розвитку спільнот, справедливості та тенденцій, які формують наше майбутнє. (Більше інформації на сайті: www.aspeninstitutekyiv.org).
За матеріалами Klitschko Foundation та «Новоград. Демократична Команда»